Bhut Jolokia koření vzorek

Bhut Jolokia koření vzorek

  • Druh:Vzorky chilli
  • Původ:Indie
  • Pálivost:
  • Číslo produktu:339
  • Hlídací pes:Zapnout
  • Dostupnost:skladem
  • Cena s DPH:15 
ks

Související produkty

Vybírejte z úzce souvisejících produktů k Bhut Jolokia koření vzorek

Bhut Jolokia koření vzorek

Složení: mleté papričky Naga Bhut Jolokia

Balení: ?g / 2ml 

Země původu: Indie

Historie papričky Bhut Jolokia 

Assamští pěstitelé chilli a Chile Pepper institut analyzovali jako první u papričky Bhut Jolokia více jak 1 milion Scovilleho pálivých jednotek (SHU). A  v roce 2006 byla dokonce zařazena do Guinessovy knihy rekordů jako nepálivější chilli paprička na světě.

Popis papričky Bhut Jolokia

Plody jsou protáhlé 5 - 8,5 cm dlouhé, 2,5 - 3 cm široké. Mají vlnící se povrch. Papričky dozrávají od zelené do po jasně červené zabarvení. Pěstitelské podmínky jsou stejné jako pro papričku Habanero a ostatní papriky rodu C. Chinenses. Do 90 dní od přesazení jsou lusky zelené a při 120-ti dnech v plné zralosti červené.

Mletá Bhut Jolokia má přes svou extrémní pálivost svou nezaměnitelnou a charakteristickou vůni a chuť. Je vhodná jako dochucovadlo polévek, salátů nebo gulášů. Mletou Bhut Jolokii lze také využít pro přípravu velmi pálivé chilli omáčky v případě, že nemáte po ruce Bhut Jolokii čerstvou.

Při manipulaci a uchovávání mleté papričky Bhut Jolokia mějte na paměti, že se jedná o extrémně pálivý produkt, který při  vdechnutí i při malé koncentraci velmi dráždí sliznice. Tyto účinky jsou přirovnatelné k pepřovému spreji.

U nás můžete také objednat semínka Naga (Bhut) Jolokia odrůd:

 

Komentáře
NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Michal [.*] 17.01. 12:43 děkuji pekelně rychle vyřízená objednávka, ráno kolem 11:00 jsem převzal a na oběd skvěle dochucené mexické fazole, díky moc

Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek