Grilované kuřecí saté

Ingredience

  • 500 g "kuřecí svíčkové (ze spoda kuřecího prsního)
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžíce citrónové štávy (nebo limetové)
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 200 ml kokosového mléka (nebo smetany)
  • 1 - 2 lžičky chilli omáčky nebomleté chilli koření
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 kousek citronely (nebo citrónové kůry)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koriandru
  • 1/2 černého pepře

Suroviny na okurkovou čalamádu 

  • 1 okurka
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 hrnku vody
  • 2 lžíce nasucho upražených arašídů
  • 1/4 hrnku bílého octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 hrnku cukru (může být i třtinový)
  • 1/2 lžičky černého mletého pepře

Postup přípravy

Z prsního kuřecího masa odkrojíme "kuřecí svíčkovou", malé převislé kousky kuřecích prsíček (nejjemnější část kuřecího masa). Omyjeme a napíchneme na bambusové tyčky předem namočené ve vodě (nebo na dřevěné špejle). Na marinádu pokrájíme na malé kousky citronelu, česnek, citrónovou šťávu, mletou kurkumu, rybí omáčku, kokosové mléko (či smetanu), chilli omáčku nebo chilli mleté koření a drcený koriandr, třinový cukr, černý pepř vložíme do hmoždíře a utřeme v krémovitou pastu (marinádu). Marinádou poté zaléváme připravené kuřecí svíčkovou napíchanou na špejlích a necháme tři hodiny marinovat. Každou hodinu obracíme, aby se chutě dostali co nejvíce do kuřecího masa.

Během marinování si můžeme připravit výborný jednoduchý doplněk, okurkovou čalamádu. Okurku nakrájíme na kostky, cibuli na jemné kostičky, česnek utřeme, přidáme sůl, ocet, cukr, černý mletý pepř, vše zamícháme a vložíme do servírovací misky. Zalijeme vodou, zamícháme a posypeme praženými a na jemno sekanými arašídy.

Grilování kuřecího saté

Rozpálíme gril na přímé grilování. Nezapomeňte rošt řádně vykartáčovat a potřít olejem (kouskem slaniny nebo špeku), je to nejčástější problém pro přichytávání masa k roštu! 

Rozložíme na gril kuřecí saté a špejle zakryjeme kouskem pečícího alobalu, aby nám nezačali hořet. 

Grilujeme z každé strany zhruba 2 minuty a podáváme s vychlazenou okurkovou čalamádou.

Tento recept je sice trochu náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za vyzkoušení! Při každé příležitosti grilování kuřecích prsíček nezapomeňte odříznout "kuřecí svíčkovou" na tento výborný pokrm.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!


Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
 
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
 
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
 
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
 
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
Grilované kuřecí satéGrilované kuřecí saté
 
Okurková čalamádaOkurková čalamáda
Okurková čalamádaOkurková čalamáda
Okurková čalamádaOkurková čalamáda
Okurková čalamádaOkurková čalamáda
 
Okurková čalamádaOkurková čalamáda
 
Návrat zpět
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek