Grilovaná hovězí žebírka

Ingredience

  • 1 kg hovězích žeber
  • černý pepř
  • sůl
  • česnek
  • chilli omáčku Jolokia nebo Moruga Mučíto nebo dle chuti chilli koření
  • olej
  • 1 dcl piva

Postup přípravy

Hovězí žebro netenderizované (bez zrání), je tuhé a tak tento druh masa je lepší nejprve marinovat. Marinádu si připravíme z pár lžic rostlinné oleje, soli, česneku, černého pepře, chilli omáčky Jolokia a nebo Moruga Mučíto (dle chuti můžete vynechat a přidat oblíbené chilli koření), nezapomeneme na poslední ingredienci a to pivo. Vše důkladně promícháme a do takto připravené marinády vložíme maso, aby bylo ponořené. Marinujeme po dobu nezbytně nutnout a to alespoň 1 den, v tomto případě platí čím déle, tím lépe. 

Grilování na grilu Weber Spirit: Rozpálíme gril na 100 - 150°C po stranách plynových hořáků a středový necháme vypnutý. Maso není zapotřebí z prudka zatahovat, stačí položit do středu grilu a grilovat na nízký až střední plamen na nepřímé grilování po dobu 1 hodiny (tepelná úpravá se odvíjí od velikosti a stáří použitého druhu masa). Hovězí žebírka nezapomenem obracet a řádně potírat zbylou marinádou.  

Podáváme s BBQ omáčkou dle vlastních chutí, grilovanou cibulí, česnekem a bramborami.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
 
Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
 
Návrat zpět
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek