Rib-eye steak na černém pepři na grilu Weber

Ingredience

  • Rib-eye steak (tenderizované hovězí maso)
  • hrubozrnná sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivoý olej
  • plynový gril Weber Spirit

Postup přípravy

Hovězí Rib eye steak osušíme papírovou útěrkou, zakápneme olivovým olejem, osolíme hrubozrnnou solí (solit lze také i po tepelné úpravě),, a na talířek nadrtíme černý pepř, aby se utvořila slabá vrstvička. Rib eye steak z jedné strany vložíme na talíř s pepřem a vtiskneme ho se solí do masa. 

Plynový gril Weber Spirit rozehřejeme na 200°C, potřeme rošt grilu špalíčkem špeku a grilujeme na přímé grilování po dobu 5-8 minut (doba tepelné úpravy je závislá na výšce a velikosti masa a stupni propečení). Rib-eye steak by měl být propečený medium až medium rare. Ale samzřejmě proti gustu žádný dišputát. Rozhodně nedoporučujeme grilovat déle, maso se stává vysušeným.

Steak po ugriloání vyndáme na předem předehřátý talíř a necháme 3-4 minutky odpočinout, rozvolnit šťávy po celém kusu masa.

Ke grilovanému Rib-eye steaku na černém pepři na grilu Weber vyniknou omáčky a DIPy jako např. pepřová smetanová omáčka, cibulový DIP aj.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

Rib Eye steak na černém pepři - Weber grilRib Eye steak na černém pepři - Weber gril
Rib Eye steak na černém pepři - Weber grilRib Eye steak na černém pepři - Weber gril
Rib Eye steak na černém pepři - Weber grilRib Eye steak na černém pepři - Weber gril
Rib Eye steak na černém pepři - Weber grilRib Eye steak na černém pepři - Weber gril
 
Rib Eye steak na černém pepři - Weber grilRib Eye steak na černém pepři - Weber gril
Rib Eye steak na černém pepři - Weber grilRib Eye steak na černém pepři - Weber gril
Rib Eye steak na černém pepři - Weber grilRib Eye steak na černém pepři - Weber gril
Rib Eye steak na černém pepři - Weber grilRib Eye steak na černém pepři - Weber gril
 
Návrat zpět
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek