Rib eye steak s bylinkovým máslem I

Ingredience

  • Rib-eye steak (tenderizovaný, uleželý)
  • hrubozrnná sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • bylinkové máslo
  • peřovou omáčku
  • cibulový DIP
  • hořčičný DIP

Postup přípravy

Hovězí rib-eye steak krájíme alespoň 3-5 cm široký, udrží lépe šťavnatost a pochutnáte si na pořádné flákotě masa. Maso osušíme kuchyňskou papírovou útěrkou, v žádném případě maso nemyjeme pod vodou. Maso z oboru stran pomažeme olivovým olejem, osolíme hrubozrnnou solí a čerstvým mletým pepřem největší hrubosti a koření vmáčkneme z lehka do masa.

Takto připravený hovězí steak grilujeme na plynovém grilu Weber Spirit při teplotě 200°C a na přímé grilování po dobu 3 - 4 minuty z každé strany. Doba tepelné úpravy je závislá na výšce a velikosti masa, také na stupni propečení. Doporučujeme steak medium rare, maximálně meidum, kdy je maso skoro celé hnědé a propečené, střed by měl zůstat narůžovělý.

Stupeň propečení můžete poznat pomocí vpichovacího teploměru, ovšem pro zkušenější grilmaniaky postačí grif jedním prstem. A to tak, že ukazováčkem stisknete střed masa, pokud je na pohmat měkké a prst jednoduše zaboříte je střed masa v syrovém stavu. Po 2 minutách můžete vyzkoušet znovu, dokudu  střed na dotek není akorát. To ovšem musíte natrénovat sami.

Ugrilovaný Rib-eye steak přendáme na předem předehřátý talíř a necháme 3 - 4 minutky odležet - rozprostřít štávu po celém kusu masa. Bylinkové máslo krájíme na plátky, které klademe na maso. Podáváme s pepřovou omáčkou, cibulovým nebo hořčičným Dipem s chutí.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
 
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
 
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
 
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
 

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Sluníčko dělá vyložené zázraky!(Foto: Capsicum Chinense, sazenice Habanero Bonda Ma…



Dobrý den vespolek!

Sluníčko dělá vyložené zázraky!
(Foto: Capsicum Chinense, sazenice Habanero Bonda Ma Jacques)

http://www.seminka-chilli.cz/sazenice-chilli/ - nepálí, ale hřeje... Více infomací…

Dobrý den vespolek!Pražský Chefshop, kde zakoupíte naše pálivé omáčky Mučíto a pasty Sajrajt, právě teď nabízí dopravu zdarma. Pro více informací…



Dobrý den vespolek!

Pražský Chefshop, kde zakoupíte naše pálivé omáčky Mučíto a pasty Sajrajt, právě teď nabízí dopravu zdarma. Pro více informací klikněte sem >> https://www.chefshop.cz/znacka/jiri-kosina/ Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek