Grilovaná vepřová krkovice na grilu Weber

Ingredience

  • vepřová krkovice
  • čerstvý mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • česnek
  • omáčku Moruga Mučíto
  • třtinový cukr

Postup přípravy

Vepřovou krkovici nakupujte raději v celku, nebo poproste svého řezníka o plátky široké nejméně 3 cm (libovější části masa nebude hrozit přesušení jako u plátků menších). Plátky krkovice okořeníme z obou stran solí a čerstvým mletým pepřem. Marinádu připravíme z čerstvě mletého pepře, soli, utřeného česneku, lžičkou oleje a polévkovou lžicí omáčkou Moruga Mučíto (vhodné jsou bylinky jako např. rozmarýna, tymián, estragon). Marinádu promícháme a maso v ní vykoupeme, takto naložené maso necháme přes noc v chladničce.

Před samotným grilováním krkovici můžeme vyndat z lednice, aby nebylo tak studené. Jediný rozdíl, který mezi masem podchlazeným (4-6°C) z lednice a masem vytaženým dvě hodiny před grilováním, je v době tepelné úpravy. Maso z lednice budete grilovat o něco déle.

Gril Weber rozpálíme na 200-250°C. Rošt grilu ještě jednou očistíme kartáčem a potřeme kusem špeku. Marinované plátky vepřové krkovice vkládáme na rošt grilu rozpáleného hořáku, grilujeme tedy na přímé grilování 10 - 12 minut z každé strany. Při grilováním nezapomeňte na potírání zbylou marinádou.

Pokud by se nám zdála lehce tušší, můžeme dogrilovat na nepřímé grilování dalších 5 minut (mimo hořáky s uzavřeným poklopem).

Vepřovou krkovici po ugrilování necháme ještě nějakou minutku odpočinout na předem vyhřátém talíři. K vepřové Krkovici se hodí grilovaný brambor s bylinkami, grilovaná zelenina a nebo s chutí :)

Pálivost tohoto pokrmu je závislá na množství použité omáčky Moruga Mučíto a také na době, kdy jste omáčko maso naposledy potírali. (kapsaicin - hlavní pálivá složka se vysokými teplotami odpařuje a tak Váš pokrm při grilování ztrácí na pálivosti).

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!
 

Pozor! Sušené nejpálivější chilli papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor pouze v e-shopu seminka-chilli.cz!

Trinidad Scorpion Butch Taylor sušené papričky

Pro doostření gulášů, salátů, marinád nebo k namáčení chipsů, tortila chipsů nebo jen tak samotné se výborně hodí české chilli omáčky Mučíto! 

Máte představu co dokáže nejpálivější paprička, když je čerstvě utržená? I  v Česku lze vypěstovat pravé bestie... Nevěříte? Tak se přesvěčte sami :-) 

Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
 
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
 
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
 
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
 
Návrat zpět
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek