Krevetová polévka s Naga Viper papričkami

Ingredience

  • 1 půl kila větších rajčat
  • 2 Poblano papričky
  • 2 Jalapeno papričky
  • 1-2 Naga Viper chilli papričky
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 velkou nakrájenou cibuli
  • 1 lžičku olivového oleje
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku nasekané bazalky
  • 1-2 lžíce kajenského koření
  • 350 g rozmražených krevet
  • 1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru
  • kůru z limetky
  • sýr Queso Fresco na posypání

Postup přípravy

  • nastavte troubu na grilování
  • plátky rajčat a chilli dejte na plech a lehce je potřete olejem
  • zabalte stroužky česneku do alobalu
  • grilujte rajčata 10 minut nebo dokud nejsou mírně spálená a slupka uvolněná, poté je vyndejte a nechte zchladnout
  • grilujte Naga Viper spolu s rajčaty cca 10 minut, dokud nejsou mírně spálená, poté je vyndejte
  • grilujte poblanos a jalapenos asi 15-20 minut nebo dokud nebudou trošku spálené, vyndejte je a přikryjte je alobalem to vámpomůže k odstranění spálené kůže
  • česnek pečte asi 20 minut a poté ho nasekejte na malé kousky
  • z rajčat odstraťe kůžičku a rozmixujte je na pyré
  • z papriček také odstraňte kůžičku a nasekejte je, poté si je odložte stranou
  • rozehřejte si pánev na středním plamení a přidejte všechnu cibuli s olivovým olejem, smažte dokud nebude cibule měkká
  • dále přidejte rozmixovaná rajčata, česnek, papričky a kajenské koření a vařte asi 10 minut do zahuštění
  • přidejte kuřecí vývar a přikryjte pokličkou, snižte teplotu a duste 15-20 minut
  • přidejte krevety a vařte asi 4 minuty
  • podáváme v miskách navrchu s limetkovou kůrou, koriandrem a  a quesco fresco sýrem
Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!
Návrat zpět
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek