Recept na plněné tortily mexickou směsí

Ingredience

  • 0,5 kg kuřecího masa
  • 1 rajčatová šťáva nebo protlak
  • 4 rajčata
  • 2 polévkové lžíce kečupu
  • 2 větší papriky
  • bílé zelí
  • mrkev
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • 5 středních chilli papriček nebo sušené chilli
  • 0,5 kg fazolí - nejlépe uvařit čerstvé
  • chilli koření dle vlastní odvahy
  • sterilovaná kukuřice
  • česnek, dle chuti
  • pepř
  • oregáno
  • bazalka
  • olej
  • sůl
  • solamyl

Postup přípravy

Pokud používáme čerstvě vařené fazolky, namočíme si je den předem, aby byly rychleji uvařené.

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, přidáme (dle chuti) pálivou papriku, olej a trochu solamylu. Necháme uležet nejlépe přes noc. Druhý den na rozpálené pánvi s trochou oleje zprudka opečeme a po dopečení maso odstavíme. Na zbylém tuku na pánvi orestujeme zprvu pokrájené zelí, mrkev, až zelenina lehce změkne přidáme rajčata, papriku, cibuli, pórek, česnek a necháme dusit, podléváme vodou. Když je zelenina téměř měkká, přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak, 2 lžíce kečupu, vařené fazole, sterilovanou kukuřici. Opepříme, osolíme dle chuti a přidáme koření. Lehce provaříme. Směs by měla být hustší, aby nám nevytékala z tortily.

Recept na domáci tortily

Suroviny na přípravu domácích tortil:

  • 125 ml vlažné vody
  • 50g sádla
  • 1 lžička soli
  • 2 hrnky hladké mouky

Další recept:

  • 8 lžic vlažné vody
  • 1,5 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 275g hladké mouky

Postup připravy domácích tortil: 

Těsto nemusí kynout, proto po umíchání těsto vyndáme a vyválíme tenké tortily. Pečeme nasucho, rychle po obou stranách na pánvi. Pak je buď ihned plníme, nebo je zabalíme do neprodyšného obalu, aby nám netvrdly.


Návrat zpět
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek