Rocoto (Ricoto) Rolleno

Ingredience

  • 7 papriček Aji Rocoto
  • 3/4 šálku červeného octa
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 100 g mletého vepřového masa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce rajčatové omáčky
  • 1/2 sklenice suchého bílého vína
  • 2 lžíce smetany
  • 1/4 šálku pekanových ořechů
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 1 lžíce Aji Panca pasty
  • 6 malých brambor, uvařené a oloupané
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 1/4 šálku margarínu nebo másla
  • 1/2 lžíce mouky
  • 3/4 šálku sýru Mozzarella
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce sekaného česneku

Postup přípravy

Pálivé a přitom velice chutné. Jeden z nejznámějších pokrmů v Peru jsou plněné feferony Aji Rocota. Jedná se o tradiční pokrm od Andského města Arequipa. Kromě masa může být plněný prakticky čímkoliv. Pokud jde o ideální nádivku, tato směs obsahuje hovězí, vepřové maso, cibuli, česnek, máslo, smetanu a pekanové ořechy.

Suroviny na přípravu pokrmu (1 CUP (1 šálek) = 280 ml)

V první řadě Rocoto papričky seřízneme v horní části a vytvoříme tak víko. Pečlivě vybereme veškerá semena. A vaříme ve vodě se solí a octem. Tento proces opakujeme celkem 4x.

Masová nádivka:

Koření zpěníme na margarínu, česnek s cibulí. Jakmile je hotovo přidáme pastu Aji Panca.

Potom se maso rozemele osolí a opepří. Přidejte pekanové oříšky, mouku a promíchejte. Krátce promíchejte a přidejte smetanu. Rozmixujte a sundejte z plamene. V horké oleji osmahneme nasekaný česnek v olivovém oleji, přidáme rajčatovou omáčku a zalijeme vínem. Necháme vařit 5 minut.

Nyní plníme Rocota masovou směsí. Buďte opatrní, aby zůstaly neporušeny.

Rotoca dejte společně s bramborem na talíř a zalijte rajčatovou omáčkou. Papričky zakryjeme sýrem mozzarella a parmazánem.

Je téměř hotovo. Pečeme na 150°C, dokud se sýr neroztaví. Rocoto Rolleno podáváme ihned s pečenými brambory a salátem.


Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!


Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Sluníčko dělá vyložené zázraky!(Foto: Capsicum Chinense, sazenice Habanero Bonda Ma…



Dobrý den vespolek!

Sluníčko dělá vyložené zázraky!
(Foto: Capsicum Chinense, sazenice Habanero Bonda Ma Jacques)

http://www.seminka-chilli.cz/sazenice-chilli/ - nepálí, ale hřeje... Více infomací…

Dobrý den vespolek!Pražský Chefshop, kde zakoupíte naše pálivé omáčky Mučíto a pasty Sajrajt, právě teď nabízí dopravu zdarma. Pro více informací…



Dobrý den vespolek!

Pražský Chefshop, kde zakoupíte naše pálivé omáčky Mučíto a pasty Sajrajt, právě teď nabízí dopravu zdarma. Pro více informací klikněte sem >> https://www.chefshop.cz/znacka/jiri-kosina/ Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek