Recept na domácí Habanero omáčku

Ingredience

  • 12 čerstvých papriček Habanero (Habanero red, Habanero yellow, Habanero chocolate)
  • 1 mango
  • 1 šálek plnotučné hořčice
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/4 hrnku bílého vinného octa
  • 1 lžíce mletého chilli (nemusíte dávat, pokud máte dost čerstvých)
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Veškeré ingredience vložíme do kuchyňského robota a rozmixujeme do hladké pasty. Přendáme do kastrolu a vaříme po dobu 5 minut. Ještě za tepla plníme do sklenic a uzavřeme.

Habanero omáčka se hodí na marinování kuřecího, vepřového masa a hovězího masa. Ale i jako příloha zejména ke kuřecímu masu. Tepelně opracované maso stačí nakrájet na nudličky a namáčet v domácí Habanero omáčce a přikusovat k tomu opečené bílé pečivo.

Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

Návrat zpět
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek