Bulky na Hamburger

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 3 lžičky sušeného drožd
  • 240 ml vlažného mléka
  • 2 vejce
  • 6 lžic másla
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

V domácí pekárně nebo stroji na hnětení těsta vypracujete během pár minut krásné vláčné těsto. Lze to samozřejmě i s vařečkou ručně. Veškeré ingredience smícháme v jedno těsto, které růčně řádně propracujeme dokud není hladké. Poté ho necháme pár minut kynout. 

Vykynuté těsto nakrájíme na stejnoměrné kousky a z nich ručně vyválíme mezi prsty placky, které necháme kynout.

Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C po dobu 8 - 15 minut. Bulky na Hamburger lze péci i v plynovém grilu Weber Spirit, ovšem chce to trošku manuální zručnosti.

Bulky chutnají nejlépe čerstvé, s chutí do Hamburgeru!

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!