Hamburger na grilu Weber

Ingredience

  • 700 g mletého masa (podplečí, kýta, svíčková) 
  • 4 plátky sýra (nejlépe cheddaru)
  • 4 Hamburgerové bulky
  • hrubá sůl a černý mletý pepř
  • 4 plátky bylinkového másla

 Na oblohu použijeme: 

  • 4 listy ledové salátu (hlávkového, rukoly)
  • 4 plátky syrové nebo grilované cibule
  • rajčata krájená na plátky
  • domácí omáčku salsa roja (místo kečupu) 
  • majonéza 

Postup přípravy

Hamburger na grilu, pořádně šťavnatý si můžete dopřát i Vy, přípravu hamburgeru na grilu zvládne opravdu každý!

Recept na pravé domácí Hamburgerové bulky které se Vám při přípravě Hamburgeru mohou hodit, najdete pod tímto odkazem:Recept na Americké domácí Hamburgr bulky

Tajemstvím dobrého Hamburgeru je použití kvalitního kusu masa. V našem případě jsme použili hovězí a vepřové podplečí. Správný Hamburger by měl obsahovat alespoň 20% tuku, aby byl šťavnatý!

Navlhčete si ruce rozdělte maso na 4 díly. Z každého dílu utvořte jeden bochánek do kterého vmáčkněte plátek bylinkového mása a poté ho zabalte, nezapomeňte osolit hrubou solí a opepřit. Připravte gril na přímé grilování (vysokou teplotu kolem 200 - 250°C). Rošt na grilu Weber nezapomeňte po dosáhnutí potřebných teploty ještě přejet kartáčem a řádně naolejovat. Hamburgry rozložte na rozpálený rošt a grilujte z každé strany po dobu 6 - 8 minut (doba grilování a stupeň propečení je závislé na daném grilu, teplotě a především použitém druhu a výšce masa), aby byly středně propečené. Teplota uvnitř Hamburgru by měla být při středním propečení nejméně 71°C, abychom zabránili případným problémům se salmonelou.

Hamburgrové bulky rozkrojte, potřete rozpuštěným bylinkovým máslem a opečte je na grilu po dobu 1 až 1 a půl minuty.

Rajčata krajená na plátky můžete společně s cibulí také grilovat. Na grilu Weber lze zeleninu opékat na přímém grilování po dobu 8 minut. Nezapomeňte zeleninu lehce opepřit a osolit, aby dostala výraznější chuť! 

Na dolní polovinu bulky dejte list salátu, na něj plátek cibule a plátek rajčete. Navrch hamburgeru s roztaveným sýrem a dochuťe omáčkou salsa roja a majanézou, přikryjte horní polovinou bulky a můžete servírovat.

Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
 
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
 
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
 
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
 

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Doprava ZDARMA právě teď! I na Slovensko ;-)Podmínky čtěte na: >> https://bit.ly/2MjND2K Vybírejte z nabídky pálivých potravin…



Dobrý den vespolek!

Doprava ZDARMA právě teď! I na Slovensko ;-)
Podmínky čtěte na: >> https://bit.ly/2MjND2K Vybírejte z nabídky pálivých potravin přímo od výrobce! Originální receptury, ruční výroba, nejširší nabídka v Česku. Vyrábíme chilli, které chutná ;-)

(Foto: Habanero Bonda Ma Jacques, Capsicum Chinense, až 300 000 SHU, v Nové Pace 20.8.2018)

www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…

Dobrý den vespolek!Cibulové Chutnej = chuťová exploze ;-) Pro doladění používáme fortifikované víno Šaler od vinařství…



Dobrý den vespolek!

Cibulové Chutnej = chuťová exploze ;-) Pro doladění používáme fortifikované víno Šaler od vinařství Špalek!
www.seminka-chilli.cz/cibulove-chutnej-82814.html
Poštovné zdarma od pondělí do středy, více na: https://bit.ly/2MjND2K Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek