Grilovaná vepřová krkovice na grilu

Ingredience

  • vepřová krkovice
  • čerstvý mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • česnek
  • omáčku Moruga Mučíto
  • třtinový cukr

Postup přípravy

Vepřovou krkovici nakupujte raději v celku, nebo poproste svého řezníka o plátky široké nejméně 3 cm (libovější části masa nebude hrozit přesušení jako u plátků menších). Plátky krkovice v tomto receptu nekořeníme a ani nesolíme a to z důvodů několika možných tepelných úprav. První je marinovaná vepřová krkovice na grilu a druhá je bez marinády. Sůl, čerstvý mletý pepř a marinádá se přidává v době, kdy je maso na roštu. Třetí způsob je solení masa bezprostředně před konzumací, těsně po ugrliování. Vyzkoušejte všechny možné způsoby a budete se sami divit, jak je možné, že každý kousek masa je originál.

Tento recept je druhým možným způsobem, kdy maso osolíme, oepříme čerstvým mletým pepřem a potíráme marinádou až v době samotného grilování. 

Gril rozpálíme na 200-250°C. Rošt grilu očistíme kartáčem a potřeme špekem. Plátky vepřové krkovice vkládáme na rošt rozpáleného grilu, grilujeme tedy na přímé grilování 10 - 12 minut z každé strany. 

Pokud by se nám krkovice zdála lehce tušší, můžeme dogrilovat na nepřímé grilování dalších 5 minut (mimo hořáky, s uzavřeným poklopem - 150 - 200°C).

Vepřovou krkovici po ugrilování necháme ještě nějakou minutku odpočinout na předem vyhřátém talíři. K vepřové Krkovici se hodí grilovaný brambor s bylinkami, grilovaná zelenina a nebo s chutí :)

Pálivost tohoto pokrmu je závislá na množství použité omáčky Moruga Mučíto a také na době, kdy jste omáčko maso naposledy potírali. (kapsaicin - hlavní pálivá složka se vysokými teplotami odpařuje a tak Váš pokrm při grilování ztrácí na pálivosti).

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!