Grilovaná vepřová krkovice na grilu
Ingredience
- vepřová krkovice
- čerstvý mletý pepř
- sůl
- olej
- česnek
- omáčku Moruga Mučíto
- třtinový cukr

Postup přípravy
Vepřovou krkovici nakupujte raději v celku, nebo poproste svého řezníka o plátky široké nejméně 3 cm (libovější části masa nebude hrozit přesušení jako u plátků menších). Plátky krkovice v tomto receptu nekořeníme a ani nesolíme a to z důvodů několika možných tepelných úprav. První je marinovaná vepřová krkovice na grilu a druhá je bez marinády. Sůl, čerstvý mletý pepř a marinádá se přidává v době, kdy je maso na roštu. Třetí způsob je solení masa bezprostředně před konzumací, těsně po ugrliování. Vyzkoušejte všechny možné způsoby a budete se sami divit, jak je možné, že každý kousek masa je originál.
Tento recept je druhým možným způsobem, kdy maso osolíme, oepříme čerstvým mletým pepřem a potíráme marinádou až v době samotného grilování.
Gril rozpálíme na 200-250°C. Rošt grilu očistíme kartáčem a potřeme špekem. Plátky vepřové krkovice vkládáme na rošt rozpáleného grilu, grilujeme tedy na přímé grilování 10 - 12 minut z každé strany.
Pokud by se nám krkovice zdála lehce tušší, můžeme dogrilovat na nepřímé grilování dalších 5 minut (mimo hořáky, s uzavřeným poklopem - 150 - 200°C).
Vepřovou krkovici po ugrilování necháme ještě nějakou minutku odpočinout na předem vyhřátém talíři. K vepřové Krkovici se hodí grilovaný brambor s bylinkami, grilovaná zelenina a nebo s chutí :)
Pálivost tohoto pokrmu je závislá na množství použité omáčky Moruga Mučíto a také na době, kdy jste omáčko maso naposledy potírali. (kapsaicin - hlavní pálivá složka se vysokými teplotami odpařuje a tak Váš pokrm při grilování ztrácí na pálivosti).
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!