Grilovaná vepřová krkovice na grilu

Ingredience

  • vepřová krkovice
  • čerstvý mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • česnek
  • omáčku Moruga Mučíto
  • třtinový cukr

Postup přípravy

Vepřovou krkovici nakupujte raději v celku, nebo poproste svého řezníka o plátky široké nejméně 3 cm (libovější části masa nebude hrozit přesušení jako u plátků menších). Plátky krkovice v tomto receptu nekořeníme a ani nesolíme a to z důvodů několika možných tepelných úprav. První je marinovaná vepřová krkovice na grilu a druhá je bez marinády. Sůl, čerstvý mletý pepř a marinádá se přidává v době, kdy je maso na roštu. Třetí způsob je solení masa bezprostředně před konzumací, těsně po ugrliování. Vyzkoušejte všechny možné způsoby a budete se sami divit, jak je možné, že každý kousek masa je originál.

Tento recept je druhým možným způsobem, kdy maso osolíme, oepříme čerstvým mletým pepřem a potíráme marinádou až v době samotného grilování. 

Gril rozpálíme na 200-250°C. Rošt grilu očistíme kartáčem a potřeme špekem. Plátky vepřové krkovice vkládáme na rošt rozpáleného grilu, grilujeme tedy na přímé grilování 10 - 12 minut z každé strany. 

Pokud by se nám krkovice zdála lehce tušší, můžeme dogrilovat na nepřímé grilování dalších 5 minut (mimo hořáky, s uzavřeným poklopem - 150 - 200°C).

Vepřovou krkovici po ugrilování necháme ještě nějakou minutku odpočinout na předem vyhřátém talíři. K vepřové Krkovici se hodí grilovaný brambor s bylinkami, grilovaná zelenina a nebo s chutí :)

Pálivost tohoto pokrmu je závislá na množství použité omáčky Moruga Mučíto a také na době, kdy jste omáčko maso naposledy potírali. (kapsaicin - hlavní pálivá složka se vysokými teplotami odpařuje a tak Váš pokrm při grilování ztrácí na pálivosti).

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
 
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
 
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
 
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
Grilovaná vepřová krkovice na griluGrilovaná vepřová krkovice na grilu
 

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Doprava ZDARMA právě teď! I na Slovensko ;-)Podmínky čtěte na: >> https://bit.ly/2MjND2K Vybírejte z nabídky pálivých potravin…



Dobrý den vespolek!

Doprava ZDARMA právě teď! I na Slovensko ;-)
Podmínky čtěte na: >> https://bit.ly/2MjND2K Vybírejte z nabídky pálivých potravin přímo od výrobce! Originální receptury, ruční výroba, nejširší nabídka v Česku. Vyrábíme chilli, které chutná ;-)

(Foto: Habanero Bonda Ma Jacques, Capsicum Chinense, až 300 000 SHU, v Nové Pace 20.8.2018)

www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…

Dobrý den vespolek!Cibulové Chutnej = chuťová exploze ;-) Pro doladění používáme fortifikované víno Šaler od vinařství…



Dobrý den vespolek!

Cibulové Chutnej = chuťová exploze ;-) Pro doladění používáme fortifikované víno Šaler od vinařství Špalek!
www.seminka-chilli.cz/cibulove-chutnej-82814.html
Poštovné zdarma od pondělí do středy, více na: https://bit.ly/2MjND2K Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek