Bylinkové máslo

Ingredience

  • máslo
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • bylinky dle vlastních chutí extragon, šalvěj, bazalka, oregáno, tymián, saturejka, libeček, rozmarýna, majoránka

Postup přípravy

Ztuhlé máslo rozhněteme vidličkou, přidáme sůl, čerstvě mletý pepř a čerstvě nasekané bylinky. Vše důkladně promícháme a vyklopíme na alobal, kde z másla vytvoříme váleček. Bylinkové máslo můžeme při rychle spotřebě uchovávat v chladničce, nebo pro dlouhodobější spotřebu vložit do mrazničky. Vydrží několik týdnů, avšak mějte na paměti, že vždy je nejlepší čerstvé z čerstvě nasbíraných bylin.

Bylinkové máslo má široké úplatnění a hodí se jak na hovězí steaky, vepřové steaky tak i na kuřecí maso. Pro labužníky doporučujeme kuře na pivní plechovce s plátky bylinkového másla po kůži kuřátka, opravdová dobrota!

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!