Vyhřívaný výsevní inkubátor CHILLI PLEXI 30

Vyhřívaný výsevní inkubátor CHILLI PLEXI 30

  • Druh:Zahradnické potřeby pro pěstování chilli
  • Číslo produktu:621
  • Hlídací pes:Zapnout
  • Dostupnost:skladem
  • Cena s DPH:1 429 
ks

Vyhřívaný výsevní inkubátor CHILLI PLEXI 30


Výsev jakékoliv rostliny se řídí nějakými pravidly, splnění podmínek pro úspěšné naklíčení. Ty mohou být velmi variabilní, mnohy je ani nemusíme řešit, protože stačí běžně jarní venkovní teploty a některým druhům zeleniny přesně toto vyhovuje.

Paprika mezi ně bohužel nepatří.

Chceme-li úspěšně a rychle naklíčit osivo jakékoliv papriky, musíme zajistit nepřetržitou dodávku tepla a vláhy, opravdu po celou dobu klíčení. Velké teplotní výkyvy, zaschnutí substrátu, si při klíčení paprik nemůžete dovolit, lehce tak dojde k znehodnocení osiva. A pak je nutné výsev opakovat a tím přicházíte o drahocený čas, který již nemusíte dohnat.

Jaké jsou doporučované teploty pro klíčení chilli? Základní minimální teplota pro klíčení chilli je 25°C, při této teplotě je klíčení poměrně rychlé, do týdne by měl být již vidět nějaký výsledek. S teplotami na úrovni 28-30°C chybu rozhodně neuděláte. Toto rozmezí používáme my v Novopaceké chilli farmě.  Dávejte pozor na to, že vyšší teploty vyžadují častější závlahu tablet nebo substrátu.

Klíčení chilli paprik není raketová věda, ale také to není nic co bylo možné bez následků odfláknout s tvrzením, že "loni mi to za oknem také vyrostlo a teploty jsem vůbec neřešil". Pokud takový postoj vyznáváte, zvažte, zda je pěstování chilli pro Vás ta pravá činnost. Pěstování chilli vyžaduje pečlivost, pořádek, respektování daných podmínek. Jen tak lze očekávat úspěch každý rok, opakovaně. Ať pěstujete kdekoliv.

Uvědomujeme si, že zajištění výsevních teplot není vůbec snadné a proto přicházíme s tímto výsevním inkubátorem, ktery si klade za cíl pomoci jak začínajícím, tak pokročilým pěstitelům s úspěšným startem do pěstební sezóny.


Parametry inkubátoru

- konstrukce z 5mm plexi
- odjímatelná střecha
- dvojité dno opatřené topnou fólií o příkonu 7W 
- běžná teplota uvnitř inkubátoru po několika hodinách chodu je 27°C
- inkubátor umožní vyklíčit 30 semen při použití Jiffy 7 rašelinových tablet o průměru 33 mm.
- rozměry: 29 x 16 x 14 cm

 

 Na našem Facebooku najdete sadu fotografií při použití inkubátoru se substrátem u 6 let starého osiva, které se nám vrátilo z České pošty. Zajímavý příběh, který ještě zdokumentujeme.

Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek