Omáčka Moruga Mučíto

Omáčka Moruga Mučíto

  • Druh:Chilli omáčky
  • Pálivost:
  • Číslo produktu:800
  • Hlídací pes:Zapnout
  • Dostupnost:skladem
  • Cena s DPH:239 
ks

Související produkty

Vybírejte z úzce souvisejících produktů k Omáčka Moruga Mučíto

 

 Moruga Mučíto® chilli omáčka z nejpálivější papričky světa!


Doporučujeme vyzkoušet také pekelně pálivou Jolokia Mučíto
®!
Mlsalové pozor! Nyní můžete vyzkoušet chilli čokoládu Moruga tmavá čokoláda 80%!

Připravili jsme pro Vás jedlíky chilli a všeho pálivého přírodní prémiovou tomatovou chilli omáčku s obsahem čerstvých chilli papriček Trinidad Scorpion Moruga, která Vám svým originálním aroma pěkně pocuchá chuťové pohárky.

Ochutnejte pravou českou chilli omáčku, kterou vyrábíme od semínka po skleničku!
Celkový čas strávený přípravou suroviny - papričky a samotné výroby zabere více jak osm měsíců (únor až říjen).

Popis: 

Moruga Mučíto® není další z řady přesolených, octem překyselených a sojovou omáčkou naředěných chilli omáček. Na své si v případě chilli omáčky Moruga Mučíto nepřijdou ani vyznavači extraktových omáček, pro které je prioritou mnohdy až nepochopitelný stupeň pálivosti bez náznaku nějaké zajímavé chuti, které omáčce dodává jednak druh použité chilli papričky a také její přísady, v tomto případě rajčátka.

Omáčka Moruga Mučíto® jde cestou jemného a nasládlého, ale na chuť velmi bohatého tomatového základu, který postupně dává rozvinout prvotřídní a nezaměnitelné chuťi karibské chilli papričky Trinidad Scorpion Moruga.

Skutečnost, že Trinidad Scorpion Moruga je nejpálivější chilli papričkou současnosti se projeví záhy po ochutnání, kdy chuťové pohárky konzumenta jsou přímo mučeny kombinací doposud nepoznané ovocné chuti a postupně gradujícího palu, který dle subjektivní zkušenosti dosáhne vrcholu mnohdy až po snězení pokrmu, ke kterému byla Moruga Mučíto® podávána.
 

Složení: Sekaná rajčata, čerstvé papričky Trinidad Scorpion Moruga, třtinový cukr, sůl, kyselina citronová, sorban draselný
Objem: 100 ml
 
   
Výrobce: Jiří Kosina
Země původu: Česká republika
 Pálivost Pálivost 2 mil. SHU je pouze oficiální nejvyšší naměřená hodnota v plodech Trinidad Scorpion Moruga


Pro objednávky 200 kusů a více nás kontaktujte nejlépe 14 dní před předpokládaným datem dodání.



Ohlasy zákazníků na omáčku Moruga Mučíto
®

Recenze omáčky Moruga Mučíto®

Recenze níže uvedené patří testerům - ochutnávačům, kteří měli možnost vyzkoušet omáčkou Moruga Mučíto ještě před jejím uvedením zde v e-shopu.

15.10.2012

Vaše omáčka má velmi příjemnou jemnou chuť a poměrně vysokou pálivost.
Výtečná kombinace nejenom podle mého názoru.


S pozdravem Jan Konrad Bruncko


7.10.2012

Po otevření a prvním přivonění k chilli omáčce Moruga Mučíto ocítíte krásnou a výraznou nasládlou vůni rajčatového základu. Někde vzadu v nose vás polechtá až trochu poštípe vůně Karibských chilli papriček. Samotná vůně nenapoví nic o tom jaké krásné peklo se vám rozjede v ústech po jejím ochutnání.

Po prvním ochutnání se vám v ústech rozvine nasládlá ovocná chuť tomatového základu. Během první vteřiny se ke slovu přihlásí také chilli paprička Trinidad Scorpion Moruga. Intenzita pálivosti postupně nabírá na obrátkách a její vrchol stojí opravdu za to. Pálivost v ústech vydrží poměrně dlouho.
Díky tomu, že tato omáčka není jen "další z řady přesolených, překyselených a sojou přizdobených chilli omáček" jak výrobce uvádí, tak i přes velmi vysoký stupeň pálivosti stále cítíte jak chuť této omáčky tak i jídla které jíte.

Moruga Mučíto je výborná chilli omáčka vytvořená z čerstvé papričky Trinidad Scorpion Moruga, které byli vypěstovány v Čechách a já ji mohu jen doporučit !!!

Michal Strarý


3.10.2012

Nevím, jestli jsem vám to někdy říkal, ale mám fakt rád pálivá jídla. Teď se mi do ruky dostal vzorek originální chilli omáčky od Seminka-chilli.cz a tušení, že to nebude jen tak. Při ochutnání delikatesní vyvážené aroma Scorpiona na rajčatovém základě. Překvapí vás sladká chuť, která v kombinaci s ovocným tónem příjemně dráždí vaše chuťové pohárky. Téměř okamžitě nastupuje základní pal, který ovšem postupně nabírá na tempu a ve svém vrcholu má slušné koule!
Omáčka není "dohnaná" žádným extraktem kapsaicinu a jak výrobce uvádí, není přesolená, překyselená a dozdobená sojovkami.
Pálivost v ústech vydrží poměrně dlouho, ale díky svému přírodnímu charakteru (bez extraktu) postupně přechází do lehké vibrace podpořené zbytkovou chutí papričky.

Pokud hledáte intenzivní chilli omáčku, která má decentní chuťový profil, byla vyrobena v Čechách a navíc z vlastní produkce papriček, vyzkoušejte MORUGA MUČÍTO. V prodeji by měla být co nevidět ;)

Vojen Smíšek

2.10.2012

Při prvním ochutnání "na lžičku" jsem byl mile překvapen jemnou "máslovou chutí", která byla následována zprvu jemným... po pár vteřinách silným palem, který však není nepříjemný.

Další test jsem udělal přidáním pár kapek do polévky. Tam už tolik nevynikla jemná máslová chuť, ale spíše pal. 

Poslední test jsem udělal přidáním trochy omáčky do bio Heinz kečupu a následně konzumaci s hranolky. Zde naopak byla více cítit jemná chuť než pal.

Resumé: chuťově krásně vyvážená omáčka, kterou si rád koupím. Má uplně jinou chuť než omáčky, které jsem zatím ochutnal. Krásně se bude doplňovat s masem, pizzou.



Pavel Kesner


1.10.2012

Jelikož mám rád středně pálivé papričky, zkusil jsem omáčku Moruga Mučíto ke grilovanému krkovičce, kde v kombinaci s masem nebyla pálivost tak silná. Každopádně samotná nebo na jednohubkách je pro mě osobně pálivá hodně a nápis na etiketě "extrémně pálivé" je tam oprávněně.

S pozdravem Hašlík Radek

30.9.2012

Jak už je u Vás zvykem, omáčka "Moruga Mučíto" mi byla doručena opravdu bleskurychle, za což Vás chválím a obdivuju :). Po první rychlé ochutnávce (jen jsem si ukápnul na prst) se opravdu dostavil extrémní pal. Chuťově je skvělá, ale o nějakém rozpoznávání chutí se dá mluvit jen asi v prvních pár sekundách (než začne fest pálit) a pak až v závěru, skoro po odeznění pálivosti. Jednoduše....je to delikatesa s těžko se popisujícím zážitkem v ústech po polknutí :). Zkoušel jsem ji už samozřejmě i  s jídlem, ale zatím pouze jen rozmázlou na obložené bulce. Musím přiznat, že stačí opravdu troška, má to prostě grády. Je poznat, že papričky Moruga použité na výrobu této omáčky jsou ještě pálivější než papričky odrůdy Dorset Naga, kterou se mi letos povedlo úspěšně vypěstovat z Vašich semínek (100% klíčivost - velký dík ;) ) Možná bych měl jeden takový postřeh ještě : pro ty, co nechtějí až tak hořet s touto omáčkou - je výborná v poměru 1 : 10 s tatarskou omáčkou (k nějakému pořádnému jídlu samozřejmě). Závěrem bych Vám ještě jednou rád poděkoval za zprostředkování něčeho tak pekelného a přitom vynikajícího, a přeju Vám mnoho pěstebních úspěchů v dalších sezónách. Mějte se hezky;)

S pozdravem
Jirka D.

 

 

Chilli omáčka Moruga Mučíto v médiích

Dne 26.10.2012 byla chilli omáčka Moruga Mučíto představena panem Janem Brunckem, který je držitelem titulu Chilližrout 2012 v populárním pořadu Show Jana Krause.
Záznam z tohoto pořadu můžete shlédnout níže. 

Nevím, jestli jsem vám to někdy říkal, ale mám fakt rád pálivá jídla. Teď se mi do ruky dostal vzorek originální chilli omáčky od Seminka-chilli.cz (www.seminka-chilli.cz) vyrobené z nejpálivější papričky světa Trinidad Moruga Scorpion.
Omáčka se právem jmenuje MORUGA MUČÍTO!

Na první čuchnutí výrazná vůně papričky s ovocným podtextem a tušení, že to nebude jen tak. Při ochutnání delikatesní vyvá
žené aroma Scorpiona na rajčatovém základě. Překvapí vás sladká chuť, která v kombinaci s ovocným tónem příjemně dráždí vaše chuťové pohárky. Téměř okamžitě nastupuje základní pal, který ovšem postupně nabírá na tempu a ve svém vrcholu má slušné koule!
Omáčka není "dohnaná" žádným extraktem kapsaicinu a jak výrobce uvádí, není přesolená, překyselená a dozdobená sojovkami.
Pálivost v ústech vydrží poměrně dlouho, ale díky svému přírodnímu charakteru (bez extraktu) postupně přechází do lehké vibrace podpořené zbytkovou chutí papričky.

Pokud hledáte intenzivní chilli omáčku, která má decentní chuťový profil, byla vyrobena v Čechách a navíc z vlastní produkce pariček, vyzkoušejte MORUGA MUČÍTO https://www.seminka-chilli.cz/chilliseminka/eshop/14-1-Chilli-omacky/0/5/224-Omacka-Moruga-Mucito V prodeji by měla být co nevidět ;)

 

Komentáře
NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ


 Karel 

12.12. 21:20

pálivost

Dobrý den,velice mě zklamala ochutnávka mučíta.Pálivost mi přišla srovnatelná s omáčkou s 1,5% Bhut Jolokií .Čekal jsem něco fakt ostrýho.Jinak v číně na na navození ostrosti určitě postačí.Ale chtělo by to zřejmě větší podíl papričky a menší podíl rajčat.Prostě mi to přišlo jako pálivé rajče. Kolik procent v omáčce zaujímá Moruga? Zdravím Karel

 

Dieter 

11.12. 10:55

Morugo

Prvni lahvicka Morugy to ma za sebou, uz mam doma dalsi. Do prvniho ochutnani jsem sel opatrne, protoze jsem opravdu nevedel co cekat. Nastup palivosti je opravdu rychly - intenzivni (jako kdyz se na horske draze prehoupnete pres vrchol), takovou intenzitu jsem necekal. Paliva omacka na sladko si me opravdu ziskala. Tato omacka ma zvlastni schopnost, porad vas nuti dat si jeste. Jeji dojezd je dlouhodoby a na velice prijemne intenzite. Neni svym dojezdem otravna a docela si to uzivate. Jedine co bych ja zmenil, je velikost baleni. Omacka je vyborna a mohu doporucit.

 

Pastika 

02.12. 01:32

Trvanlivost vs. konzervanty

Zaprve musim uvest, ze se jedna o neskutecnou lahudku, ktera naplnila me sny o chilli omacce. Velice jsem si na ni pochutnal a behem 14 dni zkonzumoval :-). Mam pouze nekolik dotazu na vyrobce. Proc jsou pouzity dva konzervanty (E202 a E330) ? Nestacila by pouze kyselina citronova, kdyz je doba spotreby stejne pouze 30 dni ? Trochu mi to pripomina chlapka co nosi na kalhotech pasek a pro jistotu jeste ksandy :-) Jinak preji mnoho uspechu a velky prodej. Brzy z jara si urcite koupim sazenice. DEKUJI !

seminka-chilli.cz 

02.12. 19:14

Re: Trvanlivost vs. konzervanty

Dobrý den, děkujeme za přízeň. Kyselina citrónová je v omáčce použita primárně pro úpravu kyselosti, jako konzervant v rozsahu, který je třeba se nehodí. Omáčka má trvanlivost 1 rok a po jejím otevření doporučujeme uchovávat v chladničce a do 30-ti dnů spotřebovat.

 

Adamska 

19.11. 22:55

Trvanlivost

Dobrý den, jakou má omáčka trvanlivost? Jde mi o to, že jí za pár týdnů asi nevypotřebuji, tak mě zajímá, jak zhruba dlouho jí můžu skladovat načatou (ale řádně zavřenou) v lednici... Díky.

 

seminka-chilli.cz 

24.11. 14:14

Re: Trvanlivost

Doporučená doba, po kterou omáčku skladovat od otevření v lednici je 30 dní

Honza 

14.11. 19:10

Pochvala

Velice chutná omáčička,která neztratila chuť i při tak velké pálivosti. Včera jsem ji otestoval a už se těším až jí dojím a objednám novou :-).

 

Petr 

13.11. 11:50

Výborná záležitost

Takhle vyvážená omáčka je vyjímečná, přitom složením jednoduchá. Dnes mi dorazila, proběhly ochutnávky a velká spokojenost. Pálivost je dostatečná, její nástup poměrně rychlý a ostrý. Přetrvává příjemně dlouho. Chuť se povedla na výbornou. Lahodná s příjemným, dlouhým závěrem. A nakonec to nejlepší - vůně. Čerstvá směs tomatového základu s tím správným chilli pozadím. Mučíto je omáčka v kvalitě vyladěné domácí záležitosti, což se hledá na trhu komerčních omáček těžko. Doufám, že to tak zůstane. Za mě být rozhodně pálivější nemusí. :-)

 

Slavek

09.11. 20:10

Moruga Mučíto

Kdyz jsem od Vás dostal vzorek Moruga Mučíto, tak to moc nebylo palivé. Tak se tesim na Vaši novou obohacenou Moruga Mučíto :) snad me to nezklame.

 

Jiří Kosina 

11.11. 13:00

Re: Moruga Mučíto

Dobrý den, pro otrlé, které omáčka Moruga Mučíto nepálí, plánujeme další, novou a to extrémně pálivou omáčku, která zamává opravdu každým. Naším cílem je uspokojit jak gurmány, kteří ocení chuť, tak i extrémisty, pro které je prioritou především pálivost. S pozdravem Jiří Kosina

 

Adamska 

07.11. 23:54

Množství papričky

Zajímalo by mě, kolik přibližně papriček/ky je v jednom balení (100ml)? Abych si mohl alespoň trochu představit, jak moc pálivá bude... Jinak 100% objednám, až bude k dostání, snad už nebudeme čekat dlouho, to čekání zabíjí!:D

 

Jiří Kosina

08.11. 20:56

Re: Množství papričky

Dobrý den, množství papričky je přesně takové, aby Vás omáčka zahřála už při ochutnání jedné lžičky :-) Zdraví Jirka Kosina

 

mima 

28.10. 13:42

Moruga Mučíto

Ohledně chuti a vůně je zde napsáno snad vše, nemá cenu rozepisovat se :) Vřele doporučuji, jakmile se tady spustí prodej, hned si objednávám.. :) Lahodná omáčka, díky :)

 

Karel Kostka Neumann

30.09. 20:59

Moruga Mučíto

Psáno před několika dny. Právě došla testovací lahvička s omáčkou Mučíto! Byla okamžitě otevřena a ochutnána.. Při kontaktu s nosní sliznicí se zdálo býti jasné, že aroma co se line jako džin z lahve předpovídá slušnou pálivost. Avšak po nanesení omáčky v přiměřeném množství (cca 1 čajová lžíce) na malou kuličku sekané a vložení do úst, musím říci, že mě docela překvapila jemnost a nenásilná pálivost omáčky Mučíto. Jistě nebude tím nejpálivějším co doma naleznete, ale jednou z nejjemnějších určitě. Příjemná chuť a papričková vůně Vás jistě roztouží po dalším soustu této celkem vydařené omáčky Moruga Mučíto. Děkuji webu https://www.seminka-chilli.cz za zaslání a příjemnou pálivost.

 

Barttek 

30.09. 17:12

Mučíto

chuť a vůně je excelentní, a pálivost je taky dobrá, naběhne skutečně rychle...moc děkuji za ochutnávku, určitě si po vypotřebování objednám další :)

 

Barttek 

30.09. 17:12

Mučíto

chuť a vůně je excelentní, a pálivost je taky dobrá, naběhne skutečně rychle...moc děkuji za ochutnávku, určitě si po vypotřebování objednám další :)

 

Konrad

21.10. 11:42

Re: Mučíto

Omáčka je opravdu velmi příjemné a dostatečně pálivé chuti.Je pravda to co je napsáno nahoře.Určitě ji budu používat.

Libretis 

29.01. 17:22

první ochutnávka

Jakožto jeden ze šťastlivců, kteří byli mezi prvníma 30ti zájemci o ochutnávku, můžu jen doporučit :-) Voní naprosto luxusně a co se týče pálivosti, nástup okamžitý, počáteční pal však odezní docela rychle, pikantnost však zůstává celkem dlouho a můžete si tak užít náramnou chuť :)

 

Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek