Grilování ryb

  • Losos s pečenými bramborami

    Lososa umyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme bylinkovou solí a zakápeme citrónovou šťávou. Necháme pár minut odpočinout. Mezitím si rozpálíme pánev ,přidáme olivový olej. Filety z lososa smažíme z každé ze stran na rozpálené pánvi nebo grilu po dobu 3 - 5 minut, podle velikosti masa.

    Podáváme teplé s pečenými bramborami a kostičkou másla. Lze doplnit zelenovými saláty.

    Nejlepší losos je s mletým kořením Chipotle (uzené sušené Jalapeno papričky), které dodá rybě exkluzivní a nezaměnitelné aroma s jemnou pálivostí. Tepelnou úpravu s tímto kořením podtrhnete přípravou na domácím grilu!

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Máme velmi dobré zkušenosti s  grily Weber od wgrills.cz. Nechte si poradit kvalitní plynový gril Weber! 


    Čti více
  • Smažený tuňák

    Tuňáka nakrájíme na asi 3x3 cm stejnoměrné velké kostky. Na suché pánvi orestujeme sezamové semínko společně s koriandrem. Sušené cascabel papričky nakrájíme na menší kousky a vložíme do horké vody, aby nám změkly. Poté je vložíme společně s orestovanými sezamovými semínky a koriandrem a solí do hmoždíře. Ve směsi obalíme kratší strany a střední část a spodní ponecháme - jedině tak zjistíme stupně propečení.

    Chilli papričky Jalapeno, růžový zázvor nakrájíme a kousky a promícháme s bylinkami. Přendáme do středu talíře.

    Rozpálíme pánev a kousky tuňáka smažíme po obalených stranách po dobu cca 20 - 30 vteřin, do zbělání krajů. Střed smaženého tuňáka by měl být zachován v syrovém stavu. Tuňák by neměl být nikdy propečený, jelikož ztrácí na chuti a šťavnatosti. Steak z tuňáka tedy nikdy negriluje, nesmažte příliš dlouho. Z tuňáka se běžně připravuje tuňákové carpaccio nebo tuňákový tatarský biftek.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Smažené rybí tyčinky

    Filety tilápie nakrájíme na špaličky. Z bílků vyšleháme sníh, do které přidáme v hmoždíři podrcená sezamová semínka. Osolíme a okořeníme pálivou chilli paprikou v našem případě kayenským pepřem. V těstíčku postupně obálíme špalíčky z tilápie a vkládáme na rozpáleného kastrólu s olejem. Rybí tyčinky smažíme ponořené po dobu 2 - 3 minut. Smažené špalíčky nakonec vkládáme na rozpálenou pánev se sezamovým olejem pro zvýrznění chuti a smažíme je asi další 3 minuty.

    Smažení rybí tyčinky z tilápie klademe na rozpálený talíř společně s mističkou sójové omáčky, kde kousky rybích tyčinek máčíme. 

    Konzumujeme horké a s chutí.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Smažený losos

    Podkovy z lososa okořeníme bylinkovou solí a na rozpálené pánvi smažíme 4 - 5 minut z každé strany. Délka smažení je přímo závislý na šťavnatosti lososa, proto je někdy lepší stáhnout ho dříve, než-li se dočkáme suché a drobyvé hmoty. V případě, že je střed lososa syrový, můžeme ho vložit na minutku či dvě do uzavřeného rozpáleného grilu, kde ho doděláme.

    Losos se hodí s grilovanými bramborami, zeleninovými saláty, s grilovanou bagetkou pomazanou máslem, ale je výborný i samotný.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Sluníčko dělá vyložené zázraky!(Foto: Capsicum Chinense, sazenice Habanero Bonda Ma…



Dobrý den vespolek!

Sluníčko dělá vyložené zázraky!
(Foto: Capsicum Chinense, sazenice Habanero Bonda Ma Jacques)

http://www.seminka-chilli.cz/sazenice-chilli/ - nepálí, ale hřeje... Více infomací…

Dobrý den vespolek!Pražský Chefshop, kde zakoupíte naše pálivé omáčky Mučíto a pasty Sajrajt, právě teď nabízí dopravu zdarma. Pro více informací…



Dobrý den vespolek!

Pražský Chefshop, kde zakoupíte naše pálivé omáčky Mučíto a pasty Sajrajt, právě teď nabízí dopravu zdarma. Pro více informací klikněte sem >> https://www.chefshop.cz/znacka/jiri-kosina/ Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek