Borůvková buchta na grilu Weber

Ingredience

  • 2 ks vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • práškové kakao
  • hrnek mléka
  • borůvky
  • tvaroh
  • omáčka Habanero Mučíto for ladies

Postup přípravy

Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr a vejce. Mixérem šleháme a postupně přiléváme mléko. Hotové lité těsto vlijeme do předem moukou vysypané formy. 1/4 těsta ponecháme na kakaovou hmotu, postačí 1 - 2 čajové lžičky. Takto připravené těsto vkládáme již do předem vyhřátého grilu Weber na kámen z cordieritu (nebo jakoukoli podložku, jinak se Vám buchta připálí). Teplotu udržujeme na 180°C. Buchtu pečeme zhruba 30 minut a necháme vychladnout.

Dezert, chcete-li buchutu na grilu Weber s borůvkami a omáčkou Habanero Mučíto připravíte opravdu jednoduchým způsobem a to do 1 hodiny. Jako třešinka na dortu postačí tvaroh s cukrem, potřený ze strany dezertu. Pokladeného čerstvými borůvkami a zakápnutý omáčkou Habanero Mučíto for ladies.

Semínka-chilli.cz Vám přejí doboru chuť!