Grilování ryb

  • Losos s pečenými bramborami

    Lososa umyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme bylinkovou solí a zakápeme citrónovou šťávou. Necháme pár minut odpočinout. Mezitím si rozpálíme pánev ,přidáme olivový olej. Filety z lososa smažíme z každé ze stran na rozpálené pánvi nebo grilu po dobu 3 - 5 minut, podle velikosti masa.

    Podáváme teplé s pečenými bramborami a kostičkou másla. Lze doplnit zelenovými saláty.

    Nejlepší losos je s mletým kořením Chipotle (uzené sušené Jalapeno papričky), které dodá rybě exkluzivní a nezaměnitelné aroma s jemnou pálivostí. Tepelnou úpravu s tímto kořením podtrhnete přípravou na domácím grilu!

    Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

    Máme velmi dobré zkušenosti s  grily Weber od wgrills.cz. Nechte si poradit kvalitní plynový gril Weber! 


    Čti více
  • Smažený tuňák

    Tuňáka nakrájíme na asi 3x3 cm stejnoměrné velké kostky. Na suché pánvi orestujeme sezamové semínko společně s koriandrem. Sušené cascabel papričky nakrájíme na menší kousky a vložíme do horké vody, aby nám změkly. Poté je vložíme společně s orestovanými sezamovými semínky a koriandrem a solí do hmoždíře. Ve směsi obalíme kratší strany a střední část a spodní ponecháme - jedině tak zjistíme stupně propečení.

    Chilli papričky Jalapeno, růžový zázvor nakrájíme a kousky a promícháme s bylinkami. Přendáme do středu talíře.

    Rozpálíme pánev a kousky tuňáka smažíme po obalených stranách po dobu cca 20 - 30 vteřin, do zbělání krajů. Střed smaženého tuňáka by měl být zachován v syrovém stavu. Tuňák by neměl být nikdy propečený, jelikož ztrácí na chuti a šťavnatosti. Steak z tuňáka tedy nikdy negriluje, nesmažte příliš dlouho. Z tuňáka se běžně připravuje tuňákové carpaccio nebo tuňákový tatarský biftek.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Smažené rybí tyčinky

    Filety tilápie nakrájíme na špaličky. Z bílků vyšleháme sníh, do které přidáme v hmoždíři podrcená sezamová semínka. Osolíme a okořeníme pálivou chilli paprikou v našem případě kayenským pepřem. V těstíčku postupně obálíme špalíčky z tilápie a vkládáme na rozpáleného kastrólu s olejem. Rybí tyčinky smažíme ponořené po dobu 2 - 3 minut. Smažené špalíčky nakonec vkládáme na rozpálenou pánev se sezamovým olejem pro zvýrznění chuti a smažíme je asi další 3 minuty.

    Smažení rybí tyčinky z tilápie klademe na rozpálený talíř společně s mističkou sójové omáčky, kde kousky rybích tyčinek máčíme. 

    Konzumujeme horké a s chutí.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více
  • Smažený losos

    Podkovy z lososa okořeníme bylinkovou solí a na rozpálené pánvi smažíme 4 - 5 minut z každé strany. Délka smažení je přímo závislý na šťavnatosti lososa, proto je někdy lepší stáhnout ho dříve, než-li se dočkáme suché a drobyvé hmoty. V případě, že je střed lososa syrový, můžeme ho vložit na minutku či dvě do uzavřeného rozpáleného grilu, kde ho doděláme.

    Losos se hodí s grilovanými bramborami, zeleninovými saláty, s grilovanou bagetkou pomazanou máslem, ale je výborný i samotný.

    Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

    Čti více

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý večer vespolek!Jedna ze zajímavých - Blue Mystery. Capsicum Preatermissum - divoká paprika. Dostupná jako sazenice na https://bit.ly/sazenicky…



Dobrý večer vespolek!
Jedna ze zajímavých - Blue Mystery. Capsicum Preatermissum - divoká paprika. Dostupná jako sazenice na https://bit.ly/sazenicky Více infomací…

Dobrý den vespolek!Největší pohromou na zahradě je hryzec, tento dokázal zničit během několika dní 12 rostlin. Nezůstalo po nich vůbec…



Dobrý den vespolek!
Největší pohromou na zahradě je hryzec, tento dokázal zničit během několika dní 12 rostlin. Nezůstalo po nich vůbec nic.
www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek