Kuře na plechovce s pivem a bylinkovým máslem

Ingredience

  • celé chlazené kuře
  • bylinkové máslo
  • bylinkový olej
  • bylinkovou sůl
  • omáčku Jolokia, Moruga Mučíto
  • pivo v plechovce
  • alobal

Postup přípravy

Celé omyté kuře osušíme. Opatrně odrhneme nebo odřízneme kůži z pod kuřecích prsíček. Vložíme pár plátků bylinkového másla. Celé kuře poté okořeníme bylinkovou solí a lehce zakápneme a potřeme olejem. Takto ochucené a připravené kuře ke grilování nasadíme na pivní plechovku, kterou nezapomeneme otevřít a slít z ní minimálně 1/3 jejího objemu piva. Plechovku z důvodů hygienických můžeme ještě zabalit do alobalu (nezapomeňte udělat v alobalu otvor, aby měla kam unikat pára).

Kuře na pivní plechovce na grilu Weber grilujeme po dobu 1,5 - 2 hodiny a to při teplotě 150°C na nepřímé grilování. Rozpálíme dva postránní hořáky a uprostřed necháme hořák vypnutý, kde umístíme kuře na pivní plechovce. Kuře nezapomeňte potírat marinádou, kterou si můžete vyrobit z omáčky Jolokia nebo Moruga Mučíto a to tak, že dvě polévkové lžíce rozmícháme společně s bylinkovým olejem.

Takto připravované kuře na pivní plechovce na grilu Weeber chuná nejlépe samotné, ovšem nelze nepohrdnout i opečenou bagetou, potřenou máslem.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
 
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
 
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
 
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
Kuře na pivní plechovce s bylinkovým máslemKuře na pivní plechovce s bylinkovým máslem
 

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Doprava ZDARMA právě teď! I na Slovensko ;-)Podmínky čtěte na: >> https://bit.ly/2MjND2K Vybírejte z nabídky pálivých potravin…



Dobrý den vespolek!

Doprava ZDARMA právě teď! I na Slovensko ;-)
Podmínky čtěte na: >> https://bit.ly/2MjND2K Vybírejte z nabídky pálivých potravin přímo od výrobce! Originální receptury, ruční výroba, nejširší nabídka v Česku. Vyrábíme chilli, které chutná ;-)

(Foto: Habanero Bonda Ma Jacques, Capsicum Chinense, až 300 000 SHU, v Nové Pace 20.8.2018)

www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…

Dobrý den vespolek!Cibulové Chutnej = chuťová exploze ;-) Pro doladění používáme fortifikované víno Šaler od vinařství…



Dobrý den vespolek!

Cibulové Chutnej = chuťová exploze ;-) Pro doladění používáme fortifikované víno Šaler od vinařství Špalek!
www.seminka-chilli.cz/cibulove-chutnej-82814.html
Poštovné zdarma od pondělí do středy, více na: https://bit.ly/2MjND2K Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek