Nejpálivější chips na světě
Zajímá Vás jaký je původ, historie nepálivějšího chipsu na světě? Ta myšlenka vznikla opravdu dávno, v době kdy v Česku ještě chilli zdaleka tak nerezonovalo jako je tomu dnes. Psal se rok 2013 a Doug Lyon, zakladatel společnosti Paqui z se zúčastnil akce pořádané chilli farmou PuckerButt Pepper Company v Jižní Karolíně. Tam se setkal s Edem Curriem šlechtitelem Carolina Reaper - a vyzkoušel chilli koření, který má více než 1,5 milionu Scovilleho jednotek. Currie vzpomínal: "Lyon si strčil prsty do práškové Caroliny Reaper, na chvíli ztuhl a rozhodl se, že to bude dokonalá ingredience pro to, co se nakonec stane nejpálivějším chipsem na světě."
K samotné výrobě nejpálivějšího chipsu na světě výrobce Paqui, pod obchodním názvem "Fear the Reaper" přistoupil až po dlouhých dvou letech v lednu 2015. Tedy poměrně dhlouho od prvotní myšlenky, která se zrodila po zkušnosti s pekelnou odrůdou Carolina Reaper. Zahajovací cena za jeden nejpálivější chips s Carolinou Reaper v krabičce byla tehdy 4.99 USD.
Toto je názorná ukázka, že některé produkty potřebují pro své uvedení na trh mnoho času, aby je bylo možné dostatečně odladit a v podstatně si tím zajistit úspěch a velké povědomí. Z vlastní mnohaleté zkušenosti víme, že nejdůležitější je nápad a pak také schopnost dotahovat rozdělané věci do konce. Těmi dalšími aspekty jsou vlastní výroba a nezaměnitelná kvalita.
Hot Shit
69 Kč / 2,72 €