Kuřecí bageta na grilu
Ingredience
- kuřecí maso
 - bagety
 - plátkový sýr
 - zakysanou smetanu nebo bílý jogurt
 - olivový olej
 - zeleninu - okurka, paprika, rajče
 - salát - hlávkový, ledový
 - česnek
 - bylinky
 - chilli omáčku dle chuti
 - sůl
 - čertvá petržel
 - citrón
 
  
  Postup přípravy
Kuřecí prso nakrojíme, abychom měli stejnoměrně vysoký plátek. Osolíme, opepříme a grilujeme na přímé grilování při teplotě 180 - 200°C po dobu 3 - 4 minut z každé strany.
Zálivka připravíme z bílého jogurtu, bylinek, soli, černého mletého pepře, česneku, pár kapek citrónu a čerstvě sekané petrželky, všechny ingredience promícháme.
Nakrájíme zeleninu. Bagetu rozkrojíme podél a vložíme na rozpálený gril a po 1 - 2 minutách sundáme. Mezitím máme ugrilované kuřecí plátky, poklademe je plátky sýru a z lehka zapečeme.
Finální příprava tkví ve vrstvení surovin dle vlastního uvážení, můžete napříkad takto: spodní část pomažeme dresingem, navrch, hlávkový salát, okurku, papriku, kuřecí maso a chilli omáčku dle vlastního výběru. Přiklopíme druhou půlkou a jíme s chutí.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!







































