Chilliovice

Ingredience

  • konzumní ethylalkohol (ethanol) 80%
  • 10 plodů capsicum chinense (Jolokie, Habanera, 7 poty)
  • 0,7 lláhev s uzávěrem
  • (nitrilové rukavice)

Postup přípravy

Plody papriček rozkrojíme a vyjmeme semínka. Snažíme se o zachování co největšího objemu dužniny, která je extra pálivá. Takto připravené části papriček zbavené semínek ještě nadrobno pokrájíme a vložíme do připravené láhve. Nakonec do lahve vlijeme ethanol. Čím vyšší koncentrace alkoholu bude, tím rychleji dojde k uvolnění pálivých složek. Takto vytvořenou směs nechte macerovat na teplém místě po dobu minimálně dvou měsíců. Při zpracovávání papriček používejte rukavice!

Krom vnitřního užití, kde je na místě oparnost, lze chilliovici použít i jako tinkturu při botesti zad a svalů. Do postiženého místa stačí vmasírovat. Během chvilky se dostaví hřejivý pocit. Pomůže též při silné rýmě, kdy se aplikuje ve formě spreje. Sice to nebude zprvu přijemné, ale od rýmy pomůže ;-)

Macerát umístěte mimo dosah dětí a zvědavců, protože výsledná "chilliovice" bude mít extrémní pálivost!

 

 
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek