Bahamian Goat

Bahamian Goat

  • Druh:Capsicum Chinenses
  • Semen v balení:10 ks
  • Původ:Bahamy
  • Pálivost:
  • Jednotek SHU:až 450 000 SHU
  • Doba zrání:60 dní
  • Barva plodu:Oranžová
  • Velikost plodu:4 x 5 cm
  • Tvar plodu:Kvadratický
  • Velikost rostliny:101 - 180 cm
  • Výška x šířka rostliny::110 x 80 cm

  • Číslo produktu:106
  • Hlídací pes:Zapnout
  • Dostupnost:skladem
  • Cena s DPH:79 
ks

Popis plodu: Velikost plodu bývá 4 cm na šířku a 5 cm na délku. Nelze jednoznačně definovat tvar plodu, ale můžeme si pomoci tím, že tvar nazveme bachratým :-) Nejčastěji je tvar podobný tomu, jaké mají papričky typu Habanero, tedy výrazné žebrování se sploštělou špičkou. Raritní chilli odrůda Bahamian Goat z Bahamských ostrovů patří mezi pálivější. S obsahem 450 000 SHU předčí většinu odrůd Habanero papriček. Papričky mají po rozříznutí velmi silné aroma. Zajímavá je nejen svým tvarem, ale také zabarvením, které přechází z růžové do světle oranžové. Hledáte-li raritní chilli papričku s netradičně zabarvenými plody vložte si do košíku semena Bahamian Goat

Popis rostliny: Při vhodných podmínkách se Bahamian Goat dorůstá až do výšky přes 100 centimetrů a to samé platí pro prostor do šířky. Je tedy prostorově významná. Při plánování sponu je tedy třeba počítat s dostatečným prostorem. Rostlina se vám tím odmění bohatější úrodou. Je chybou si myslet, že z více rostlin papriček budete mít úměrně více plodů. V tomto případě přímá úměra neplatí. V případě, že si rostliny konkurují listy, soupeří mezi sebou o světlo, bohatou úrodu nečekejte. Květy jsou světle zelené až zelenobílé. Nasazuje je po celou vegetační dobu. Kmen ke konci sezony dřevnatí a  v dobrých podmínkách má mohutný kořenový systém.

Nároky na pěstování: Dlouhá vegetační doba lze úspěšně eliminovat předpěstováním, které ovšem musí probíhat pod kvalitním umělým osvětlením, aby rostliny měly správnou skladbu s co nejvíce patry, pozor je třeba dát na pomalé klíčení: až  3 - 4 týdny. Vyžaduje vyšší teploty do 30 celsia. V našich podmínkách dosáhnete nejlepších výsledků při pěstování ve skleníku nebo fóliovníku. Pokud se rostlina přespříliš rozroste je dobré je pro její prosvětlení a ochranu větví před ulomením vyštipovat a vyvazovat. V letních dnech nenechte teplotu ve fóliovnících převyšovat 30 stupňů, jinak mají tendenci zasychat blizny na květech a snižuje se pravděpodobnost oplodnění květu a následného rozvoje plodu - papriček.

Možná využití: Po nasušení jako koření. Je výjimečně aromatická a také tak pálivá. Je také velice příhodná pro výrobu domácích pálivých omáček. Je plnohodnotná taktéž v chuti a doplňuje pestrost odrůd nadšeného pěstitele. Stává se nám zkušeností, že extrémně pálivé papriky spojují kolektiv z bezrizikového a přitom značně adrenalinového poznávání pálivosti jednotlivých odrůd. Doporučte svým přátelům pěstování!!

Výše zmíněné informace mají především orientační charakter. Berte na vědomí, že výsledky vašeho pěstování můžou dosáhnout jiných parametrů, jak v pozitivním tak negativním směru – budeme rádi, když se se svými zkušenostmi podělíte na našem internetovém fóru o pěstování chilli papriček: chilli-forum.cz - Galerie venkovního pěstování

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!První velký foliovník byl dnes úspěšně osázen 5-ti superpálivkami. Vlastní papričky = základ prémiového produktu ;-) Další…



Dobrý den vespolek!
První velký foliovník byl dnes úspěšně osázen 5-ti superpálivkami. Vlastní papričky = základ prémiového produktu ;-) Další foliovníky čekají. Už sázíte? Pochlubíte se?
www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…

Dobrý den vespolek!POZOR! Rezervujete-li teď odrůdy Jalapeno Maylon, Elephant's Trunk, Penis Pepper, Sparkler, Trinidad Scorpion Moruga, Dragon's…



Dobrý den vespolek!
POZOR! Rezervujete-li teď odrůdy Jalapeno Maylon, Elephant's Trunk, Penis Pepper, Sparkler, Trinidad Scorpion Moruga, Dragon's Breath, Aji Charapita nebo Ring of Fire, odesíláme zítra! (čtvrtek)
Starší rezervace chceme kompletně vyřídit do konce května. www.seminka-chilli.cz/sazenice-chilli/ Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek