Grilovaná krůta na grilu Weber
Ingredience
- střední krůta o velikosti 4 - 5 kg
- sladká paprika
- chilli paprika
- drcený kmín
- sůl
- třtinový cukr
- voda
- jehla na napíchání masa
- vpichovací teploměr
- omáčka Habanero mučíto
- černé pivo
Postup přípravy
Veškeré ingredience vsypeme do rendlíku a necháme projít varem. Vychladlou směs napichujeme do předem očištěné a omyté krůty. Objem směsi je kolem 1 litru. Krůtě před grilováním svážeme nohy, aby tolik nevysychala. Nakonec jí ještě osolíme a vložíme do předem vyhřátého grilu.
Plynový gril Weber Spirit by měl být rozpálený na 180°C. Prostřední hořák ponecháme vypnutý, grilování bude nepřímé - mimo oheň, postranní hořáky necháme hořet. Doba grilování krůty je závislá na její velikosti a teplotě. S 5 kg krůtou počítejte minimálně se 2 a 1/2 hodinami nepřímého grilování.
Aby grilovaná krůta získala barvu a delikátní chuť je dobré jí občas potírat marinádou. Marinádu zhotovíme z černého piva, zbytku směsi na napíchání masa a pár lžícemi omáčky Moruga Mučíto.
I přesto, že se jedná o drůběž sušší, díky napíchání lákem byla krůta velice lahodná a šťavnatá!
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!