Kuřecí stehýnka na grilu Weber

Ingredience

  • 0,5 kg kuřecích stehen nebo čtvrtky (můžou být i kuřecí špalíčky)
  • chilli koření nebo oblíbenou omáčku chillli
  • směs bylinek (bylinkovou sůl
  • sůl
  • olej
  • brambory na pečení

Postup přípravy

Kuřecí stehýnka důkladně omyjeme, osušíme nebo necháme okapat. Marinování provádíme bezprostředně před samotným grilování, nejdéle však 2 hodiny. Solené maso při delším marinování pouští šťávu a maso se tak stává suchým a napoživatelným.

Omytá kuřecí steýnka zakápneme trochou rostlinného oleje, osolíme, dochutíme oblíbeným chilli kořením neo chilli omáčkou. Můžeme přidat i sušené, pokud máme tak čerstvé, bylinky z vlastní zahrádky (tymián, oregáno, bazalka). Vše důkladně promícháme a necháme při pokojové teplotě alespoň půl hodiny odpočívat.

Mezitím si rozehřejeme plynový gril Weber na 150°C a připravíme si brambory ke grilování. Omyté a očištěné brambory rozpůlíme, osolíme a zakápneme rostlinným olejem a poklademe na řádně očištěný pomazáný kouskem špeku pomazaný rozpálený rošt grilu (přímé grilování). Grilované brambory každých 5 minut obracíme a pečemě do změknutí, tj. zhruba do 20 - 30 minut.

V případě, že vlastníme gril s více hořáky jednotlivě ovládánými, levou stranu grilu rozpálíme na 200°C (maximální plamen), naposledy očistíme rošt grilu a pomažeme ho kouskem špeku. Na rošt poklademe marinovaná kuřecí stehýnka a grilujeme z každé strany 2-3 minuty a poté teplotu stáhneme na střední plamen a dogrilujeme po obou stranách po 3-5 minutách. Dohromady nám tedy grilování kuřecích stehýnek zabere 10 - 16 minut.

Podáváme se zeleninovým salátem, dresingem a chilli omáčkou.

Semínka-chilli.cz přejí dobrou chuť!