Zeleninový salát s kuřecím masem na grilu Weberu
Ingredience
- čerstvé sladké papriky
- kuřecí prsní
- okurky hadovky
- rajčata
- chilli koření kayenský pepř
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- třtinový cukr
- olivový olej
Dresing k zeleninovému salátu s kuřecím masem
- bílý jogurt
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- šťáva z citrónu
- čerstvé bylinky (bazalka nebo oregáno)
- olivový olej
Postup přípravy
Papriku, okurky, rajčata nakrájíme na kostky zakápneme troškou olivového oleje, osolíme, opepříme, pořádně promícháme a dáme vychladit do lednice. Meztím si připravíme plátky kuřecího prsního masa, potřeme troškou olivového oleje, osolíme, posypeme třtinovým cukrem a dokořeníme mletým kayenským pepřem. Takto připravná kuřecí prsíčka grilujeme na grilu Weber na přímém plameni a to na rozpáleném roštu při teplotě 200°C, po dobu 10 - 15 minut. Kuřecí maso po vychladnutí krájíme na menší nudličky. Zamícháme společně se zeleninou a podáváme s jogurtovo bylinkovým dresingem.
Dresing k zeleninovému salátu s kuřecím masem připravíme z bílého jogurtu, soli dle chuti, špetkou mletého pepře, čerstvě sekaného oregána a polévkovou lžicí olivového oleje. Vše důkladně zamícháme a podáváme společně se salátem.
Pokrm je vhodný v letních měsících, pokud je řádně vychlazený, příjemně Vás osvěží.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!