Hamburger na grilu s Jalapeno

Ingredience

  • hovězí hrudí (brisket) - tenderizovaný
  • dijónská hořčice
  • jalapeno papričky
  • cibule lahůdková
  • česnek
  • chilli omáčka 
  • čerstvá petržel
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • vejce

Na samotný Hamburger:

  • rajče
  • okurka
  • sýr cheddar
  • slanina
  • rajčatová salsa
  • hlávkový, ledový salát

Postup přípravy

Nejprve si připravíme zeleninovou směs do burgerů. Na menší kostky nakrájíme jalapeno papričky, cibuli, česnek, 1 žloutek, chilli omáčku, dijónskou hořčici, sůl, pepř a jemně krájenou petrželku. Do směsí přidáme mleté hovězí maso a zamícháme. Na rozehřátém grilu vyzkoušíme zda je burger dostatečně ochucený, stačí malý bochánek z obou stran pár minut grilovat. 

Rajčata a slaninu krájenou na plátky grilujeme na rozpáleném roštu Rajčata do změknutí a slaninu do křupava. Mezitím si připravíme samotné burgery, grilujeme je na přímé griování po dobu asi 3 - 4 minut z každé strany. Po ugrlivání poklademe každý burger plátkem sýru cheddarem a necháme při zaklopeném poklopu rozpéct. 

Završení celého díla: rozpůlené hamburger bulky z prudka ogrilujeme cca 1 minutu a klademe ve vrstvách: zeleninový salát, rajče, kys. okurka, maso, hořčice, salsa a nakonec plátky grilované slaniny, přiklopíme a můžeme si roztrhnout ústa :)

Místo kyselé okurky můžeme dát okurku hadovku.

Šťáva z masa a rajčete by měla téci po rukou až po lokty, jinak jste někde udělali chybu :)

Doporučujeme vyzkoušet české chilli omáčky Mučíto. Neobsahují žádný ocet, sůl a jiné přísady ovlivňujíví chuť připravovaných jídel. 

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!