Hamburger se směsí

Ingredience

  • hovězí hrudí (brisket), tenderizovaný
  • jalapeno papricky
  • bylinky dle chuti (šalvěj, tymián, petržel)
  • smetanový sýr, termizovaná pomazánka
  • lahůdková cibulka
  • bulky na hamburger
  • sýr cheddar
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • salát
  • rajče
  • okurka
  • slanina

Postup přípravy

Z Jalapeno chilli papriček, jarní cibulky, smetanového sýru, soli, čerstvě mletého pepře připravíme směs. Mleté hovězí hrudí (brisketu) osolím a opepříme, promícháme a vytvoříme dvě placky na burger. Na jednu z nich vložíme lžíci smetanovou směs a přikryjeme druhou plackou na burger. Při tom se snažíme kraje burgeru přitisknout k sobě, aby směs nevytékala ven. 

Burgery se směsí grilujeme na přímé grilování při teplotě 180°C po dobu 10 - 15 minut. Poté na burger položíme plátky cheddaru. Abychom dosáhli propečení i uvnitř burgeru budete ho nejspíše muset ponechat mimo hořáky na nepřímé grilování dalších 10 - 15 minut, aby se propekl.

Mezitím můžete grilovat plátky rajčete, plátky slaniny a poté hamburgerové bulky. 

Ve finále bulku pokladete listy salátu, grilovanými plátky rajčete, případně salátové nebo nakládané okurky, masového burgeru, plátky slaniny a příklopíte.

Tento recept na Hamburger je dle našich mlsných jazýčků absolutně nejlepší.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!