Rib eye steak s bylinkovým máslem I

Ingredience

  • Rib-eye steak (tenderizovaný, uleželý)
  • hrubozrnná sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • bylinkové máslo
  • peřovou omáčku
  • cibulový DIP
  • hořčičný DIP

Postup přípravy

Hovězí rib-eye steak krájíme alespoň 3-5 cm široký, udrží lépe šťavnatost a pochutnáte si na pořádné flákotě masa. Maso osušíme kuchyňskou papírovou útěrkou, v žádném případě maso nemyjeme pod vodou. Maso z oboru stran pomažeme olivovým olejem, osolíme hrubozrnnou solí a čerstvým mletým pepřem největší hrubosti a koření vmáčkneme z lehka do masa.

Takto připravený hovězí steak grilujeme na plynovém grilu Weber Spirit při teplotě 200°C a na přímé grilování po dobu 3 - 4 minuty z každé strany. Doba tepelné úpravy je závislá na výšce a velikosti masa, také na stupni propečení. Doporučujeme steak medium rare, maximálně meidum, kdy je maso skoro celé hnědé a propečené, střed by měl zůstat narůžovělý.

Stupeň propečení můžete poznat pomocí vpichovacího teploměru, ovšem pro zkušenější grilmaniaky postačí grif jedním prstem. A to tak, že ukazováčkem stisknete střed masa, pokud je na pohmat měkké a prst jednoduše zaboříte je střed masa v syrovém stavu. Po 2 minutách můžete vyzkoušet znovu, dokudu  střed na dotek není akorát. To ovšem musíte natrénovat sami.

Ugrilovaný Rib-eye steak přendáme na předem předehřátý talíř a necháme 3 - 4 minutky odležet - rozprostřít štávu po celém kusu masa. Bylinkové máslo krájíme na plátky, které klademe na maso. Podáváme s pepřovou omáčkou, cibulovým nebo hořčičným Dipem s chutí.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
 
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
 
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
 
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
Rib Eye steak na pepři s bylinkovým máslemRib Eye steak na pepři s bylinkovým máslem
 

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Špičkově prokořeněná sazenice Red Peter Penis Pepper. Nejen tuto odrůdu si můžete rezervovat na…



Dobrý den vespolek!
Špičkově prokořeněná sazenice Red Peter Penis Pepper. Nejen tuto odrůdu si můžete rezervovat na www.seminka-chilli.cz/sazenice-chilli/

Právě sázíme do skleníků letošní první sazenice. Jak jste na tom Vy? Více infomací…

Mimo jiné pěstitel odrůdy Dragon´s Breath, odkud máme semínka. Rest in peace...…



Mimo jiné pěstitel odrůdy Dragon´s Breath, odkud máme semínka. Rest in peace... Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek