Smažené rybí tyčinky

Ingredience

  • filety z tilápie (tučnější ryby než-li hovězí hamburger) :)
  • kayenský pepř
  • sezamové semínko
  • sůl
  • pravou sójovou omáčku
  • sezamový olej
  • bílek z vajíčka
  • olej na smažení

Postup přípravy

Filety tilápie nakrájíme na špaličky. Z bílků vyšleháme sníh, do které přidáme v hmoždíři podrcená sezamová semínka. Osolíme a okořeníme pálivou chilli paprikou v našem případě kayenským pepřem. V těstíčku postupně obálíme špalíčky z tilápie a vkládáme na rozpáleného kastrólu s olejem. Rybí tyčinky smažíme ponořené po dobu 2 - 3 minut. Smažené špalíčky nakonec vkládáme na rozpálenou pánev se sezamovým olejem pro zvýrznění chuti a smažíme je asi další 3 minuty.

Smažení rybí tyčinky z tilápie klademe na rozpálený talíř společně s mističkou sójové omáčky, kde kousky rybích tyčinek máčíme. 

Konzumujeme horké a s chutí.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!