Smažené rybí tyčinky
Ingredience
- filety z tilápie (tučnější ryby než-li hovězí hamburger) :)
- kayenský pepř
- sezamové semínko
- sůl
- pravou sójovou omáčku
- sezamový olej
- bílek z vajíčka
- olej na smažení

Postup přípravy
Filety tilápie nakrájíme na špaličky. Z bílků vyšleháme sníh, do které přidáme v hmoždíři podrcená sezamová semínka. Osolíme a okořeníme pálivou chilli paprikou v našem případě kayenským pepřem. V těstíčku postupně obálíme špalíčky z tilápie a vkládáme na rozpáleného kastrólu s olejem. Rybí tyčinky smažíme ponořené po dobu 2 - 3 minut. Smažené špalíčky nakonec vkládáme na rozpálenou pánev se sezamovým olejem pro zvýrznění chuti a smažíme je asi další 3 minuty.
Smažení rybí tyčinky z tilápie klademe na rozpálený talíř společně s mističkou sójové omáčky, kde kousky rybích tyčinek máčíme.
Konzumujeme horké a s chutí.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!