Smažený tuňák

Ingredience

  • chlazený tuňák
  • sušené cascabel chilli papričky
  • jalapeno chilli papričky
  • růžový zázvor
  • sezamové semínko
  • sušený koriandr
  • sůl
  • olej na smažení
  • voda
  • snítku bylinek na ozdobení

Postup přípravy

Tuňáka nakrájíme na asi 3x3 cm stejnoměrné velké kostky. Na suché pánvi orestujeme sezamové semínko společně s koriandrem. Sušené cascabel papričky nakrájíme na menší kousky a vložíme do horké vody, aby nám změkly. Poté je vložíme společně s orestovanými sezamovými semínky a koriandrem a solí do hmoždíře. Ve směsi obalíme kratší strany a střední část a spodní ponecháme - jedině tak zjistíme stupně propečení.

Chilli papričky Jalapeno, růžový zázvor nakrájíme a kousky a promícháme s bylinkami. Přendáme do středu talíře.

Rozpálíme pánev a kousky tuňáka smažíme po obalených stranách po dobu cca 20 - 30 vteřin, do zbělání krajů. Střed smaženého tuňáka by měl být zachován v syrovém stavu. Tuňák by neměl být nikdy propečený, jelikož ztrácí na chuti a šťavnatosti. Steak z tuňáka tedy nikdy negriluje, nesmažte příliš dlouho. Z tuňáka se běžně připravuje tuňákové carpaccio nebo tuňákový tatarský biftek.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!