Domácí vepřové klobásy na grilu Weber
Ingredience
- 2 kg vvepřového bůčku
 - 0,5 kg vepřové plece
 - nebo lze použít vepřovou krkovici
 - sůl
 - česnek
 - studenou vodu
 - mletou chilli papriku (nebo chilli omáčku Moruga Mučíto)
 - sladkou papriku
 - čerstvý mletý pepř
 - majoránku, koriandr, mletý kmín (dle vašich chutí)
 - přírodní vepřové střívko
 
  
  Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, prosolíme a necháme minimálně 24 hodin v lednici při teplotě 5 - 7°C. Druhý den maso pomeleme na jemno. Přidáme koření společně s troškou vody a důkladně promícháme. Pokud jste si zamilovali omáčku Moruga Mučítí nesmíte zapomenout přidat min. 1 čajovou lžičku do směsi masa a koření. Klobásám dodá exkluzivní chuť papriček Trinidad Scorpion Moruga. Kdo nevěří ať vyzkouší!
Maso na klobásy vytláčíme do předem vymytých střívek. Konce vždy 2 - 3x protočíme, aby se nám při grilování nerozbalily.
Pro tepelnou úpravu: Plynový gril Weber rozpálíme na střední plamen 150 - 180°C a grilujeme na přímé grilování po dobu 15 - 20 minut.
Podáváme s chutí, kterou Vám přejí Semínka-chilli.cz!



























