Domácí vepřové klobásy na grilu Weber

Ingredience

  • 2 kg vvepřového bůčku
  • 0,5 kg vepřové plece
  • nebo lze použít vepřovou krkovici
  • sůl
  • česnek
  • studenou vodu
  • mletou chilli papriku (nebo chilli omáčku Moruga Mučíto)
  • sladkou papriku
  • čerstvý mletý pepř
  • majoránku, koriandr, mletý kmín (dle vašich chutí)
  • přírodní vepřové střívko 

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, prosolíme a necháme minimálně 24 hodin v lednici při teplotě 5 - 7°C. Druhý den maso pomeleme na jemno. Přidáme koření společně s troškou vody a důkladně promícháme. Pokud jste si zamilovali omáčku Moruga Mučítí nesmíte zapomenout přidat min. 1 čajovou lžičku do směsi masa a koření. Klobásám dodá exkluzivní chuť papriček Trinidad Scorpion Moruga. Kdo nevěří ať vyzkouší!

Maso na klobásy vytláčíme do předem vymytých střívek. Konce vždy 2 - 3x protočíme, aby se nám při grilování nerozbalily.

Pro tepelnou úpravu: Plynový gril Weber rozpálíme na střední plamen 150 - 180°C a grilujeme na přímé grilování po dobu 15 - 20 minut.

Podáváme s chutí, kterou Vám přejí Semínka-chilli.cz!