Grilovaná vepřová pečeně na grilu Weber

Ingredience

Marináda na potírání vepřové pečeně:

  • olej
  • sůl
  • česnek
  • chilli omáčka nebo chilli koření
  • bylinky
  • pivo
  • černý mletý pepř

Postup přípravy

Zbavenou tuku a omytou vepřovou pečeni našpikujeme česnekem, popř. můžeme i plátečky špeku, aby si zachovala příjemnou chuť a šťavnatost. Poté pečení nasolíme a okořeníme dle vlastních chutí. V našem případě jsme použili omáčku Jolokia Mučíto společně se dvěmi lžícemi rostlinného oleje, soli, česneku, černého mletého pepře a bylinkami rozmarýny, tymiánu a oregána. V této marinovací směsi vepřovou pečeni "koupeme" asi 1 - 2 hodiny před samotným grilováním.

V případě, že vlastníme plynových Gril Weber, rozehřejeme jeho dvě třetiny plynových hořáků a to na plný plyn. Při dosažení teploty 200 - 250°C rošt grilu ještě jednou očistíme a potřeme plátkem slaniny, aby se nám maso nepřipékalo. Na takto rozpáleném roštu grilujeme (přímé grilování) maso po všech stranách po dobu 5 minut. Poté teplotu grilu stáhneme na polovinu výkonu a udržujeme teplotu do 150°C a dopékáme 1 a 1/2 hodiny (nepřímé grivání). Mezitím maso nesmíme zapomenout potírat již pripravenou marinádou a otáčet.

V případě, že vlastníte vpichovací teploměr, teplota uvnitř masa by měla dosáhnout 60 - max 70°C, kdy je maso zcela upečené.

Takto grilovanou vepřovou pečeni necháme 5 minut odpočinout, aby se šťávy uvolnily ze středu masa. Krájíme na tenké plátky a pojídáme s chutí.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!

 

Sháníte inspiraci před nadcházející grilovací sezónou? Nechte si poradit kvalitní plynový gril, který Vás jistě nezklame. Doporučujeme grily Weber od wgrills.cz

Pozor! Sušené nejpálivější chilli papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor pouze v e-shopu seminka-chilli.cz!

Trinidad Scorpion Butch Taylor sušené papričky

Pro doostření gulášů, salátů, marinád nebo k namáčení chipsů, tortila chipsů nebo jen tak samotné se výborně hodí české chilli omáčky Mučíto! 

Máte představu co dokáže nejpálivější paprička, když je čerstvě utržená? I  v Česku lze vypěstovat pravé bestie... Nevěříte? Tak se přesvěčte sami :-) 

Grilovaná vepřová pečeněGrilovaná vepřová pečeně
Grilovaná vepřová pečeněGrilovaná vepřová pečeně
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
 
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
 
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
 
Grilovaná vepřová pečeně na WeberuGrilovaná vepřová pečeně na Weberu
 
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek