Grilovaná vepřová žebra
Ingredience
- vepřová žebra
 - sůl
 - kayenský pepř
 - česnek
 - chilli omáčka dle chuti
 - pivo
 - pepř
 
  
  Postup přípravy
Vepřová žebra odblaníme. Okořeníme solí, pepřem, česnekem. Pro zvýšení intenzity chuti můžeme připravit z třeného česneku, chilli omáčky, pepře, soli napichovací směs, kterou zapravíme do masa.
Vepřová žebra zabalíme do alobalu a grilujeme na přímé grilování po dobu 1 hodiny při teplotě 180°C. Po 1 hodině žebírka vyjmeme z alobalu a vložíme zpátky na rozpálený rošt, kde žebra dogrilujeme po dobu další 1 hodiny. Nezapomeneme potírat oblíenou chilli omáčkou, aby byla pikantní chuti.
Grilovaná vepřová žebírka podáváme s čerstvě strouhaným křenem, hořčicí, chilli omáčkou a řádně vychlazeným pivem.
Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!




































