Grilovaná vepřová žebra

Ingredience

  • vepřová žebra
  • sůl
  • kayenský pepř
  • česnek
  • chilli omáčka dle chuti
  • pivo
  • pepř

Postup přípravy

Vepřová žebra odblaníme. Okořeníme solí, pepřem, česnekem. Pro zvýšení intenzity chuti můžeme připravit z třeného česneku, chilli omáčky, pepře, soli napichovací směs, kterou zapravíme do masa. 

Vepřová žebra zabalíme do alobalu a grilujeme na přímé grilování po dobu 1 hodiny při teplotě 180°C. Po 1 hodině žebírka vyjmeme z alobalu a vložíme zpátky na rozpálený rošt, kde žebra dogrilujeme po dobu další 1 hodiny. Nezapomeneme potírat oblíenou chilli omáčkou, aby byla pikantní chuti.

Grilovaná vepřová žebírka podáváme s čerstvě strouhaným křenem, hořčicí, chilli omáčkou a řádně vychlazeným pivem.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!