Kuře na pivní plechovce na grilu Weber

Ingredience

  • plechovka s pivem
  • 1 kuře (1,5 kg)
  • oblíbená směs grilovacího koření (doporučujeme Chipotle mleté nebo Kayenský pepř)
  • bylinkové máslo

Postup přípravy

Otevřeme plechovku s Vaším oblíbeným pivem a odlijeme polovinu obsahu, obalíme ji do aluminiové fólie a postavíme na rovnou plochu stolu. Gril připravíme na nepřímé grilování (na střední teplotu cca 150° C). 

Omyté kuře osušíme papírovým ubrouskem. Řádně maso nakořeníme grilovací směsí, v dutině a na povrchu, můžeme také okořenit pod kůží a přidat několik plátků změklého bylinkového másla. Takto připravené nabodněte na plechovku od piva, jak je zřejmé z galerie fotografií. 

Kuře opatrně položte na rozpálený gril a vzepřete ho o stehýnka. 

Grilované kuře na pivní plechovce je hotové zhruba za dvě hodiny. Přibližně 20 minut před koncem grilování můžete přidat na teplotě a potírat barbecue omáčkou. V našem případě jsme použili omáčku Habanero Mučíto

Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, tento recept je pro Vás tou nejlepší volbou. I když je kuřecí maso sušší, takto připravené kuřecí maso je stále šťavnaté, stejně jako u grilování celých kuřecích prsíček.

Semínka-chilli.cz doporučují grilované kuře na plechovce s pivem!

Sháníte inspiraci před nadcházející grilovací sezónou? Nechte si poradit kvalitní plynový gril, který Vás jistě nezklame. Doporučujeme grily Weber od wgrills.cz