Recept na domácí Hamburger a domácí bulky

Ingredience

70 dkg hovězí zadní (mělo by být i kousek prorostlějšího hovězího masa - hovězí přední 30 dkg) (Můžete místo hovězího předního dát i vepřové maso, záleží na vkusu) 

  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na smažení
  • Okurka
  • Rajče
  • Ledový, hlávkový salát
  • Plátek sýra (cheddar)
  • Chilli omáčka
  • Majonéza

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větši kousky a umeleme (pouze jednou, aby v hovězím mase zůstaly kousky a  v hamburgeru jsme měli co kousat). Na 1 kg umletého hovězího masa doporučuji max. 1 a 1/2 lžičky soli, abychom si vychutnali chuť hovězího masa. Dokořeníme lehce pepřem.

Okořeněnou směs na hamburgery řádně promícháme. Pomocí vody vypracujeme placky o síle 1,5 - 2 cm, uprostřed vytvoříme malinký důlek, protože se střed vytáhne a mohl by nám místo hamburgeru vzniknout karbanátek.

Takto zhotovené hamburgery dejte na rozpálený gril s trochou oleje a smažte nejprve z prudka po obou stranách (aby se zatáhlo), poté na menším plameni s častějším obracením smažte po obou stranách zhruba 5 minut. Délka tepelné úpravy záleží na velikosti hamburgeru a teplotě smažící či pečící plochy. 

Hovězí maso spotřebujte do 3 hodin po jeho umletí. Pokud ho uchováváte v lednici, nezapomeňte ho alespoň půl hodiny před tepelnou úpravou vytáhnout.

Americké domácí bulky na Hamburgery 

Použité ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 3 lžičky sušeného drožd
  • 240 ml vlažného mléka
  • 2 vejce
  • 6 lžic másla
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • sezamové, lněné semínko na posypání bulek + mléko na potření

Postup připravy:

Kdo vlastní domácí pekárnu, nastaví jí na porgram "Těsto" a  z ingrediencí vypracuje hladké vláčné těsto. Poté ho rozdělíme na 6 kusů a vypracujeme z něj bochánky (placky) vysoké 1-2 cm. Naskládáme je na plech s pečícím papírem a necháme kynout na teplém místě 1/2 hodiny. Poté potřeme mlékem a posypeme sezamovým, nebo lněným semínkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C po dobu asi 8-15 minut (až budou zvrchu zlatavé, jsou upečené).

Bulky na Hamburger je nejlepší podávat čerstvé a hned jak vychladnou.

Chcete si habmáče trochu přiostřit? Zkuste naši pravou českou chilli omáčku Moruga Mučíto z nejpálivějších chilli papriček na světě :-)

Máme velmi dobré zkušenosti s  grily Weber od wgrills.cz. Nechte si poradit kvalitní plynový gril Weber!  

 
 
 

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Špičkově prokořeněná sazenice Red Peter Penis Pepper. Nejen tuto odrůdu si můžete rezervovat na…



Dobrý den vespolek!
Špičkově prokořeněná sazenice Red Peter Penis Pepper. Nejen tuto odrůdu si můžete rezervovat na www.seminka-chilli.cz/sazenice-chilli/

Právě sázíme do skleníků letošní první sazenice. Jak jste na tom Vy? Více infomací…

Mimo jiné pěstitel odrůdy Dragon´s Breath, odkud máme semínka. Rest in peace...…



Mimo jiné pěstitel odrůdy Dragon´s Breath, odkud máme semínka. Rest in peace... Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek