Rumpsteak na grilu s chilli

Ingredience

  • tenderizovaný Rumpsteak
  • hrubozrnná sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • čerstvou bagetu
  • bylinkové máslo
  • povidlová chilli omáčka
  • rybízová chilli omáčka
  • malinová chilli omáčka

Postup přípravy

Celý hovězí kus Rumpsteaku krájíme na 3 - 4 cm široké steaky, z lehka je pomažeme olejem, dle způsobu ochutíme hrubozrnnou solí a pepřem buď před tepelnou úpravou nebo až po grilování.

Rozpálíme gril na 200°C, rošt grilu očistíme kartáčem a potřeme kouskem slaniny nebo špeku. Vložíme na rozpálený rošt grilu Rumpsteak a grilujeme po dobu 4 - 6 minut, dle velikosti masa a stupni propečení. Rumpsteak na grilu nedoporučujeme příliš vysušovat, ztratíte tak jeho výraznou chuť a štávu.

Grilované maso vložíme na předem vyhřátý talíř a než se do něj pustíme počkáme 3 - 4 minutky na rozvolnění šťáv.

Servirujeme s grilovacími omáčkami a grilovanou bagetou potřenou bylinkovým máslem.

Semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!