Recept na kuře Vindaloo

Ingredience

  • 1 kg kuřecího masa
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžičky zázvoru – strouhaného
  • 10 ml jablečného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 3 středně velké cibule
  • 4 velká rajčata
  • 5 lístků kari
  • 5 ks silně pálivých chilli papriček nebo mletého koření
  • polévková lžíce černého hořčičného semínka
  • 2 polévkové lžíce kurkumy
  • vývar A (z hovězích kostí)
  • sůl
  • olej

Sušené koření

  • 1 lžička hřebíčku
  • 1 lžička kardamonu
  • 1 lžička koriandru
  • 4 kousky kousky skořice
  • 1 polévková lžíce černého pepře
  • 2 polévkové lžíce cuminu (římského kmínu) 

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a naložíme ho do rozemleté směsi koření, hřebíčku, kardamonu, koriandru, skořice, černého pepře a kuminu. Mezitím si nakrájíme cibuli, chilli, rajčata, chilli papričky společně s česnekem. 

Po asi dvou hodinách rozpálíme olej na pánvi, přidáme horčičné semínko, které zlehka orestujeme a poté přidáme do rozpálené pánve kuřecí maso, aby se rychle zatáhlo a udrželo v sobě šťávu. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, zázvor, chilli papričky, česnek, lžíci cukru, dvě polévkové lžíce kurkumy, jablečný ocet a podlijeme hovězím vývarem a dusíme alespoň půl hodiny. 

Pro dochucení použijeme cukr, sůl, popř. trochu jablečného octa a nezapomeneme ještě krátce povařit. Při odstavení z plotny dozdobíme nakrájenými listky kari koření.

Omáčka Vindaloo by měla být hustá, typické vůně po orientálním koření a ostré pálivé chuti.

Podáváme s rýží nebo indickým chlebem.

Recept na vývar A  z hovězích kostí

Omyté kosti vložíme do vhodného nádoby, zalijeme studenou vodu, uvedeme do varu a necháme na minimální plamen, mírně osolíme, přidáme celý pepř, cibuli a pozvolna vaříme (táhneme) nejméně 2 – 3 hodiny. 

Hotový vývar procedíme hustým cedníkem a používáme k přípravě hnědých polévek i pokrmů.

Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Doprava ZDARMA právě teď! I na Slovensko ;-)Podmínky čtěte na: >> https://bit.ly/2MjND2K Vybírejte z nabídky pálivých potravin…



Dobrý den vespolek!

Doprava ZDARMA právě teď! I na Slovensko ;-)
Podmínky čtěte na: >> https://bit.ly/2MjND2K Vybírejte z nabídky pálivých potravin přímo od výrobce! Originální receptury, ruční výroba, nejširší nabídka v Česku. Vyrábíme chilli, které chutná ;-)

(Foto: Habanero Bonda Ma Jacques, Capsicum Chinense, až 300 000 SHU, v Nové Pace 20.8.2018)

www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…

Dobrý den vespolek!Cibulové Chutnej = chuťová exploze ;-) Pro doladění používáme fortifikované víno Šaler od vinařství…



Dobrý den vespolek!

Cibulové Chutnej = chuťová exploze ;-) Pro doladění používáme fortifikované víno Šaler od vinařství Špalek!
www.seminka-chilli.cz/cibulove-chutnej-82814.html
Poštovné zdarma od pondělí do středy, více na: https://bit.ly/2MjND2K Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek