Štrůdl plněný masovou směsí s chilli papričkama

Ingredience

  • lístkové těsto
  • olej
  • vejce
  • voda

Ingredience na masovou směs

  • 500 g kuřecího (vepřového masa)
  • 2 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata (nebo protlaku)
  • pórek
  • sýr (niva, eidam)
  • bazalka
  • sůl
  • chilli papričky
  • mleté chilli koření

Postup přípravy

Maso nakrájíme na drobné kousky, okořeníme solí a chilli kořením a necháme chvíli odležet. Cibuli společně s ostatní zeleninou krájíme na menší kousky, pórek, chilli papričky, česnek, rajčata. Na oleji zprudka opečeme maso a přidáme cibuli, krátce restujeme. Dále přidáme rajčata (pro rychlejší tepelnou úpravu doporučujeme rajčata rozmixovat), pórek, česnek, chilli papričky vaříme do vyvaření většiny tekutiny aby nám vznikla hustá směs. Nakonec dochutíme solí, bazalkou a mletým chilli kořením, krátce povaříme.

Postup přípravy masové štrůdlu:

Těsto rozválíme na velký plát a poklademe vychladlou směsí, posypeme sýrem (nivu, eidam). Nakonec potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi půl hodiny až povrch zezlátne. 

TIP na závěr: Směs můžeme různě kombinovat a přídávat další suroviny dle libosti, např. kukuřici, hrášek, fazolky apod. Kuřecí štrůdl chutná výborný teplý, ale také za studena.

Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

Doporučujeme novinkový produkt pro otrlé! Borůvkové Lumpíto s morugou

Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek