Rajčatová chilli omáčka z Dorset Naga a NagaBon

Ingredience

  • 1 kg vyzrálých rajčat
  • Extrémně pálivé odrůdy chilli papriček NagaBon Jolokia, Habanero, Bhut Jolokia
  • Voda na podlevání 
  • Citrónová šťáva, nebo limeta
  • Třtinový cukr
  • Sůl 

Postup přípravy

Rajčata vložíme do hrnce a spaříme vařící vodou, abychom je mohli oloupat. Poté je pokrájené dusíme v hrnci tak dlouho, dokud nejsou rozvařená (kontrolujeme aby se nám nevyvařila všechna šťáva, podléváme vodou) K urychlení doby varu nám pomůže tyčový mixér, kterým rajčata rozmixujeme do hustého pyré. Poté začneme pomalu přidávat ostatní ingredience jako je cukr a sůl - dochutíme dle vlastní libosti (někdo má rád sladší, někdo více slanou). Nezapomeneme kápnout trochu citrónové, nebo limetové šťávy. 

Úplně nakonec přidáme chilli papričky a celou směs znovu rozmixujeme a krátce povaříme. Ještě jednou dochutíme - to už ovšem nebude taková legrace, jelikož Vám v této chvíli shoří ústa.

Máte rádi nezaměnitelnou chuť ostrých chinense chilli papriček? Právě pro vás - vyznavače netradičních chutí doplněných o netradiční a dlouho trvající pálivost připravujeme z nejpálivější chilli papričky Trinidad Scorpion Moruga prémiovou omáčku Moruga Mučíto.

Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření, sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!

Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek