Habanero Albine

Habanero Albine

  • Druh:Capsicum Chinenses
  • Semen v balení:10 ks
  • Původ:Česká republika
  • Pálivost:
  • Jednotek SHU:až 300 000 SHU
  • Doba zrání:60 dní
  • Barva plodu:Bílá
  • Velikost plodu:3 x 9 cm
  • Klíčivost:90 %
  • Tvar plodu:Jehlanec
  • Velikost rostliny:61 - 100 cm
  • Výška x šířka rostliny::80 x 60 cm
  • Číslo produktu:15
  • Hlídací pes:Zapnout
  • Dostupnost:skladem
  • Cena s DPH:99 
ks

Související produkty

Vybírejte z úzce souvisejících produktů k Habanero Albine

Popis plodu: Tvar této chilli papričky vychází z rodičovské odrůdy Habanero Yellow, které dominují výrazné prolisy. U Habanero Albine prolisy najdete také, ale v menší míře. Ale při zobecnění lze konstatovat, že Habanero Albine má protáhlý Habanero tvar s prolisy. Plod je jako u Habanero Yellow silnostěnný. Rozhodně to není Paper Lantern. Dominujícím prvkem je u Habanero Albine barva v botanické zralosti, která je bílá. A ten nejsvětlejší odstnín získává až v době absolutní zralosti.

Co se týče běžně dostupných Habanero odrůd, které se podobají této, tak Habanero White, někdy také Habanero White Bullet je velmi malá, drobná paprika. Standardně jako článek malíčku na ruce dospělého muže. Oproti tomu je Habanero Albine majestatní macek :-)  

Popis rostliny: Habanero Albine je v poslední fázi, během podzimu nižší keř do 70 cm výšky, který rozhodně vyžaduje velmi kvalitní oporu, protože bez ní by se povaloval po zemi. Bez opory dojde k polámání, skalpování větví. Rostlina se bohužel sama pod náporem váhy paprik neunese. 
Úroda je při řádné péči, tedy pravidelném hnojení, zálivce, větrání, velmi dobrá.

Nároky na pěstování: Nejvhodnějším místem pro pěstování Habanero Albine je větratelný skleník, případně fóliovník s celodenním osluněním. Tak jako všude na světě jsou největší výnosy a pálivost přávě při pěstování v těchto prostředích. Jakékoliv jiné místo už znamená mínusové body. Ale to neznamená, že nebudete spokojeni s úrodou. Každý máme jiné možnosti, jiné nároky.

Základem je předpěstovaná sazenice, kterou přesazujeme do skleníku v první polovině května nebo později dle počasí. Zemina by měla být zrytá, zkultivovaná a překrytá černou netkanou textilií. Ta zabraňuje růstu plevele a prohřívá zeminu. Spon u rostlin doporučujeme na 80 cm. Čím více prostou paprika dostane, tím lépe roste. Pokud má prostoru málo, musí o něj bojovat přerůstáním ostatních rostlin v okolí, nebudete to nikdy dobré. Toto je základní pravidlo úspěchu. Prostor. 

Samozřejmostí je pravidelné přihnojování. Například organominerálním hnojivem Chilli Focus.


Možná využití: Habanero Albine patří pálivostně do nižšího středu. Vražda jako Carolina nebo 7 Poty to rozhodně není. Habanero Albine lze využít při výrobě omáček, chilli past nebo pyré. Pro sušení je poměrně silná a šťavnatá, jedině při využití sušičky. Papriky nikdy nesušte volně, uzavřené a někde na poličce. Většina z nich chytne plíseň, což jsou jedny z největších jedů na Zemi. Pokud chcete vlastní koření, výhradně za použití teplého vzduchu.




Není tahle chilli paprička pro Vás ta pravá? Nevadí! Vyberte si jinou podle mnoha paramertů ve speciálním filtru.

 


Výše zmíněné informace mají především orientační charakter. Berte na vědomí, že výsledky vašeho pěstování můžou dosáhnout jiných parametrů, jak v pozitivním tak negativním směru – budeme rádi, když se se svými zkušenostmi podělíte na našem internetovém fóru o pěstování chilli papriček: www.chilli-forum.cz - Galerie venkovního pěstování

Zajímavá nabídka

Nechce se Vám čekat až na konec pěstební sezóny? Vyzkoušejte čerstvé sušené papričky Habanero! Vynikají perfektní chutí a velmi příjemnou pálivostí.

Jsou pro Vás sušené papričky Habanero málo atraktivní? Pak je tedy sladká chilli omáčka Habanero Mučíto  tím pravým lákadlem pro Vaše mlsné chilli jazýčky. Doporučujeme meruňkovou chilli omáčku Habanero Mučíto z domácích čerstvých papriček.

 

Poštovné

 

Objednáváte pouze semena papriček a chcete ušetřit na poštovném? Zvolte Balíkovnu. Při platbě předem je poštovné levnépouze 59,- 


Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek