Dragons Breath

Dragons Breath

  • Druh:Capsicum Chinenses
  • Semen v balení:10 ks
  • Původ:Anglie
  • Pálivost:
  • Jednotek SHU:až 2 480 000 SHU
  • Doba zrání:60 dní
  • Barva plodu:Červená
  • Tvar plodu:Netradiční
  • Velikost rostliny:101 - 180 cm
  • Výška x šířka rostliny::140 x 60 cm
  • Číslo produktu:26
  • Hlídací pes:Zapnout
  • Dostupnost:skladem
  • Cena s DPH:96 
ks

Související produkty

Vybírejte z úzce souvisejících produktů k Dragons Breath

 

 
Popis papričky | popis rostliny | nároky na pěstování | využití | zajímavosti



Dragons Breath - popis papričky

Papričky Dragons Breath mají tvar a velikost golfového míčku. Ve spodní části pak standardní "prasečí rypáček", který známe u odrůd Trinidad Scorpion Moruga či některých 7 Potů. Tvar papriček je poměrně stabilní. V průměru je menší než u Morugy. 


Dragons Breath - popis rostliny


Dragon´s Breath v našich podmínkách  (Nová Paka, 450 m n.m.) při pěstování ve skleníku dorůstá do výšky 1,6 metru. Je na tom tedy podobně jako Trinidad Scorpion Moruga, která "umí" i přes dva metry. Po přesazení byl růst poměrně pozvolný, snaha více o keř do stran. Až v průběhu léta došlo k rychlejšímu růstu do výšky a také k vyššímu nasazování květů a plodů. Výnosnost je lehce pod průměrná. Ale je to závěr z jedné sezóny, kdy každá se trochu liší. 

Dragons Breath - nároky na pěstování


Paprika z rodu Capsicum Chinense potřebuje dostatek prostoru pro ideální růst. Počítejte tedy s odstupem mezi rostlinami na úrovni minimálně 80cm. Více je rozhodně lépe! Ideálním prostředím pro pěstování Dragons Breath je skleník. Proč? Zajišťuje relativně stálé teplotní prostředí pokud jej v letních měsících správně větráme. Skleník má tu obrovskou výhodu, že eliminuje povětrnostní podmínky a to je to nejdůležitější. Ve skleníku je jedno zda venku dva týdny v kuse prší, zda jsou chladné noci nebo příjde vychřice či krubobití. Zásadní je také teplotní spád. Umístíte-li do skleníku černou agrotextilii, během dne zajistí prohřátí zeminy a ta po západu slunce emituje teplo. Není to vyloženě zdroj tepla, ale oproti pěstování venku to je nebe a dudy :-) 
Nelze opomenout také přízemní mrazíky v polovině května a během podzimních měsíců. Před mírnými mrazíky papriky ochrání samotná konstrukce skleníku, která je sice pokrytá jinovatkou, ale paprikám se nic nestane. Při nižších teplotách od -2°C a více doporučujeme použít zdroj tepla. Buď el. větráky s ohřevem nebo keramické topidlo na propan-butan.
Paprika obecně potřebuje dobře vyhnojenou zeminu. My jsme zastánci přírodního řešení, takže doporučíme kravský a koňský hnůj. Ten se smíchá s původní zeminou v poměru 1:1 a touto směsí zasypeme sazenice při přesazení. V průběhu růstu v době cca 4-6 týdnů od přesazení je vhodné rostliny opět přihnojit. Dobré výsledky má guano nebo Jihočeské hnojivo pro plodovou zeleninu. Zastánci tekutých hnojiv zvolí speciální hnojivo Chilli Focus.

Dragons Breath - využití


Dragos Breath je určena pro zvědavce, kterří chtěji vyzkoušet "tu novou rekordmanku". Využití je široké, přes usušení, zamražení nebo sterilaci v nálevu.

 

Dragons Breath - zajímavosti

Dragons Breath je velmi kontroverzní odrůda původem z Angie. Jejím šlechtitelem je Mike Smith z Walesu. O tom, zda je tato odrůda skutečná nebo zda je opravdu tak pálivá se vedou vášnivé diskuze. Věříme, že se pravdy nakonec dobereme ;-)
Edit 5.9.2018 - Po několikaměsíční zkušenosti s pěstováním Dragon´s Breath můžeme konstatovat, že je konstitucí rostliny a tvarem papriček velmi podobná odrůdě Trinidad Scorpion Moruga v červené variantě. Dragons Breath má o něco menší plody a nižší výnos.


Není tahle chilli paprička pro Vás ta pravá? Nevadí! Vyberte si jinou podle mnoha paramertů ve speciálním filtru.

Výše zmíněné informace mají především orientační charakter. Berte na vědomí, že výsledky vašeho pěstování můžou dosáhnout jiných parametrů, jak v pozitivním tak negativním směru – budeme rádi, když se se svými zkušenostmi podělíte na našem internetovém fóru o pěstování chilli papriček: www.chilli-forum.cz - Galerie venkovního pěstování

 

Zajímavá nabídka

Nechce se Vám čekat až na konec pěstební sezóny? Vyzkoušejte čerstvé sušené papričky Habanero! Vynikají perfektní chutí a velmi příjemnou pálivostí.

Jsou pro Vás sušené papričky Habanero málo atraktivní? Pak je tedy sladká chilli omáčka Habanero Mučíto  tím pravým lákadlem pro Vaše mlsné chilli jazýčky. Doporučujeme meruňkovou chilli omáčku Habanero Mučíto z domácích čerstvých papriček.


 

Poštovné

 


Objednáváte semena papriček a chcete ušetřit na poštovném? Zvolte Balíkovnu. Při platbě předem je poštovné levnépouze 59,- 


Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek