Špekoň s Morugou

Špekoň s Morugou

  • Druh:Speciality s chilli
  • Pálivost:

  • Číslo produktu:449
  • Hlídací pes:Zapnout
  • Dostupnost:Není skladem
  • Cena s DPH:149 

Související produkty

Vybírejte z úzce souvisejících produktů k Špekoň s Morugou

Špekoň s Morugou - pikantní utopenci


Základem Špekoně s Morugou jsou uzené špekáčky plněné do přírodního střívka přímo mistrem řezníkem, který působí v našem okolí. Dále používáme lahodnou cibulku a trochu té Morugy a to ve formě koření a čerstvé ;-) Trinidad Scorpion Moruga patří mezi nejpálivější papričky současnosti.

To co vzniklo lze považovat za nový druh potraviny, doslova :D Aroma i pal Morugy prostupuje celým objemem utopence a stejně tak i cibulkou, kterou jsme rozhodně nešetřili. Upozorňujeme, že pal nemusí být patrný ihned po ochutnání, ale postupně bude nabírat na intenzitě...

Budeme velmi rádi, pokud se nám ozve jedinec, který pokoří celé balení. 


  • ideální dárek pro milovníky pálivých pochoutek
  • bezkonkurenčně pikantní svačinka pro palihubky, prostě když tě honí mslná, tak jí dáš co proto!
  • není vhodné pro děti a osoby citlivé na kapsaicin!



Složení produktu 
(v okamžiku zpracování): špekáčky 40 % hm.: vepřové maso 44 %, sádlo 26 %, hovězí maso 19 %, voda-led, jedlá sůl s jódem, konzervant E250, bramborový škrob, směs koření, koření TSM (min. 2 %), stabilizátor E450, vývar-granulát, cukr-sacharóza, dextróza, jedlá sůl, antioxidant E300, aroma), Zeleninové a kořenící přísady 26 % hm.: cibule, čerstvá chilli TSM (min. 2 %), nové koření, černý pepř, bobkový list. Nálev: voda, ocet kvasný lihový, třtinový cukr, jedlá sůl. Pevný podíl 69 %. Obsah tuku max. 35 %. Hmotnost pevného podílu 250 g. Hmotnost obsahu min. 360 g. Extra pálivé. 


Skladování a spotřeba
Skladujte temnu při teplotě od +1 do 25 ºC, Po otevření spotřebujte do 2 dnů. Chraňte před sluncem.

Minimální trvanlivost do: 20.10.2018


Recenze od zákazníků:


Sežral jsem jednoho utopence....Napřed vynikající chuť lahodné uzeniny se pomalu měnila v peklíčko v hubě, následované orosením celé hlavy a obličeje, jemnou obrnou vrchního rtu spuštění vody z nosu a pomalým ohříváním trávicího traktu až do bříška. Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ !

Tomáš Novák


####

 

Špekáček je jemný a lahodný, ale zároveň pevný, chuť Morugy prostupuje celým jeho obsahem, takže za mně rozhodně palec nahoru. Cibulka natáhla Morugu opravdu poctivě, takže přímo vybízí k ochutnání samotné papričky, jejíž pal už tím pádem není tak vražedný. Nutno však zdůraznit, že se stále jedná o Morugu, takže celkově je pal opravdu vysoký. Jak je napsáno v popisu, pal se dostavuje se zpožděním a jak pozdě přichází, tak jeho nesilnější část celkem rychle opadá. Peklo v puse trvalo asi 20 minut a následující dvě hodiny chuťové pohárky už jen příjemně hřály a uvolňovaly intenzivní aroma Morugy. Aroma zůstává opravdu dlouho a vytrácí se jen zvolna, což mě velmi příjemně překvapilo.

 

Závěrečné shrnutí:
Chuť: 10 z 10
Pal kombinace cibulka-paprika-špekáček (na vrcholu): 8,5 z 10 
Pal samotného špekáčku: doplním později

jak jsem slíbil, doplňuji hodnocení pálivosti samotného špekáčku. Po zkušenostech z minula jsem si ho rozkrájel na malé kousky a pomalu konzumoval. Chuť Morugy doplněná kyselostí nálevu je opravdu unikátní, bez cibule mi špekáček přišel málo slaný, ale to má každý člověk nastaveno jinak. V každém případě trvám na svém chuťovém hodnocení 10 z 10, pal samotného špekáčku hodnotím 7,5 z 10.

Zbylou cibulku a papričku použiju k masu nebo do rizota anebo jen tak na chleba k večeři :-)

Přeju hodně úspěchů.
Martin Vlček

####

Dobrý večer,

 

dnes jsem je ochutnala. Víte, nejsem žádný chilli expert a  a představa chuti u špekáčků mě trochu děsila, protože jsem si nebyla jistá, jestli mi z pusy  nebudou šlehat plameny. Je to dobrý, přežila jsem a bez lékařského zásahu jsem úspěšně spořádala jednoho buřtíka.

Špekáčky byly chuťově opravdu výborné. Co se týče pálivosti, tak ta tam teda sakra je. Ze začátku to není nějak extra hrozný, ale jak se člověk blíží do finále, přes slzy skoro nevidí. Pravda, že jsem pak potřebovala uhasit žaludek sklenkou mléka, ale děkuji za tento produkt. Pro mě je to adrenalin spojený s kvalitním výrobkem.

 

Hezký večer.
Effenbergerová Martina


####

 

Dobrý den, utopenci byli výborné. Nejdříve byla cítit chuť špekáčku a poté byl pozvolný nástup pálivosti. Morugu jsem ochutnal poprvé a bylo to hodně zájímavé :)
Donesl jsem ochutnat i kolegům a společně si váš výrobek nemůžeme vynachválit.

S pozdravem
Jaroslav Hozman

####


Dneska sem měl tu čest se špekounem, musím říci ze velmi chutná záležitost, proste masakr, love chilles

Jaroslav Novák


Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Máte rádi papriky? My už ani ne. Poslední papriková křeč :)Vaše: https://www.seminka-chilli.cz…



Dobrý den vespolek!

Máte rádi papriky? My už ani ne. Poslední papriková křeč :)

Vaše: https://www.seminka-chilli.cz Více infomací…

Dobrý den vespolek!Žluťoučký, kulaťoučký... :D Pamatujete, kdo to řekl? A pokud chcete nějaký žluťoučký, kulaťoučký ušetřit, poštovné zdarma KONČÍ…



Dobrý den vespolek!

Žluťoučký, kulaťoučký... :D Pamatujete, kdo to řekl?
A pokud chcete nějaký žluťoučký, kulaťoučký ušetřit, poštovné zdarma KONČÍ dnes o půlnoci! Vybírejte z pálivých dobrot, dárkových košů nebo semínek! Specialisté na chilli jsou tu pro Vás ;-)

(foto: Trinidad Scorpion Moruga Yellow, Nagabrain Chocolate, Capsicum Chinense, v Nové Pace 15.11.2017)
https://www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…
Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek