Nakládané Jalapeno chilli papričky

Ingredience

  • voda 2,1 litru 
  • ocet 0,5 litru
  • 200 - 250 g cukru (třtinového nebo řepného)
  • 80 g soli
  • 2 ks bobkových listů
  • 5 ks hřebíčků
  • 5 ks celého pepře
  • 5 ks nového koření

Veškeré suroviny dáme do rendlíku a necháme projít varem.

Postup přípravy

Mnozí z Vás jistě uvítají recept na to jakým způsobem zpracovávat pracně vypěstované chilli papričky. Nejlepší způsob je rozhodně nám všem známé sterilování a konzervování. Při správném poměru ingrediencí a tepelné úpravě (konzervaci) zjistíte, že zavařování je ten nejlepší způsob jak si v pohodlí domova s přáteli v zimních časech vychutnat vlastní plody ze své zahrádky zahrady či parapetu :-)

Jalapeno papričky nakrájíme na kolečka a vložíme do vymyté sklenice. Můžeme přidat dle chuti i pár koleček mrkve, křenu, cibule či česneku. 

Pro konzervování existuje mnoho způsobů. Doporučuji vyzkoušet různé časy tepelné úpravy a pro zachování dokonalé křupavosti a čerstvosti zavařovaných plodů paprik. Každý má rád trochu jinou konzistenci, ale vězte, že úplně nejlepší způsob tepelné úpravy je zalít Jalapeno papričky horkým lákem a obrátit dnem vzhůru. Po pár dnech je možné konzumovat. Ve sklepě, pokud je nejsníte dříve, vydrží i několik let.

Doporučení pro přípravu pokrmu: Chuťovka na jednohubky, chlebíčky, do zeleninových salátů, příloha na pizzu, obložené chleby, jen tak s chutí :)

Vřele doporučujeme vyzkoušet naše speciality!