Omáčka Habanero Mučíto for Ladies vzorek

Omáčka Habanero Mučíto for Ladies vzorek

  • Druh:Chilli omáčky
  • Pálivost:
  • Číslo produktu:842
  • Hlídací pes:Zapnout
  • Dostupnost:Není skladem
  • Cena s DPH:28 

Habanero Mučíto chilli omáčka for Ladies

 


Představujeme další českou chilli omáčku z domácích papriček řady Mučíto, tentokrát meruňkovou, jemně až středně pálivou.

Popis omáčky Habanero Mučíto for Ladies: 

Habanero Mučíto je určena zejména pro jedlíky jemně až středně pálivého chilli. Hledáte snesitelnou pálivost doplněnou o exotickou chuť domácích Habanero papriček? Pak je Habanero Mučíto omáčka pro Váš mlsný jazýček to pravé. Podle velmi pozitivních ohlasů od ženských, které měly již možnost ochutnat, že si Habanero Mučíto zamilují právě ony.

Chuťí omáčky Habanero Mučíto nejprve nastupuje sladká chuť ovocného meruňkového pyré, které bylo použito jako základ. Po chvilce se postupně rozvine jemný pal Habanero papriček, který je znatelný i po třech minutách.

Tipy na použití:

Habanero Mučíto se výborně hodí do salátů, k marinování bílých mas. Velmi zajímavá je kombince s rybí pomazánkou, kdy omáčkou Habanero Mučíto již natřenou pomazánku buď jemně pokapeme nebo potřeme tenkou vrstvou.

Recepty s Habanero Mučíto:

Složení: Ovocné pyré (zahušťovadlo Guma guar), meruňkové pyré, třtinový cukr, Habanero papričky, kyselina citronová, konzervant sorban draselný
Objem: 20 ml
   
Šarže:  
Výrobce: Jiří Kosina
Země původu: Česká republika
Pálivost: Pálivost 557 tis. SHU je pouze oficiální nejvyšší naměřená hodnota v plodech Habanero Red Savina

 


Hledáte netradiční dárek? Zkuste Extrémní balíček pro muže, stylová červená krabička vyrobená na zakázku obsahuje originální chilli pochoutky.

Hodnocení zákazníků omáčky Habanero Mučíto na chilli fórum, druhé vlákno s hodnocením omáčky.

 

Nevím, jestli jsem vám to někdy říkal, ale mám fakt rád pálivá jídla. Teď se mi do ruky dostal vzorek originální chilli omáčky od Seminka-chilli.cz (www.seminka-chilli.cz) vyrobené z nejpálivější papričky světa Trinidad Moruga Scorpion.
Omáčka se právem jmenuje MORUGA MUČÍTO!

Na první čuchnutí výrazná vůně papričky s ovocným podtextem a tušení, že to nebude jen tak. Při ochutnání delikatesní vyvá
žené aroma Scorpiona na rajčatovém základě. Překvapí vás sladká chuť, která v kombinaci s ovocným tónem příjemně dráždí vaše chuťové pohárky. Téměř okamžitě nastupuje základní pal, který ovšem postupně nabírá na tempu a ve svém vrcholu má slušné koule!
Omáčka není "dohnaná" žádným extraktem kapsaicinu a jak výrobce uvádí, není přesolená, překyselená a dozdobená sojovkami.
Pálivost v ústech vydrží poměrně dlouho, ale díky svému přírodnímu charakteru (bez extraktu) postupně přechází do lehké vibrace podpořené zbytkovou chutí papričky.

Pokud hledáte intenzivní chilli omáčku, která má decentní chuťový profil, byla vyrobena v Čechách a navíc z vlastní produkce pariček, vyzkoušejte MORUGA MUČÍTO https://www.seminka-chilli.cz/chilliseminka/eshop/14-1-Chilli-omacky/0/5/224-Omacka-Moruga-Mucito V prodeji by měla být co nevidět ;)

Novinka! Sušené nejpálivější chilli papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor pouze v e-shopu seminka-chilli.cz!

Trinidad Scorpion Butch Taylor sušené papričky



Hodnocení omáčky Habanero Mučíto zákazníky:

První dojem:

Vůně: napřed jsem nekoukal na přesné složení, proto jsem byl překvapen vůní ovoce s jemným nádechem palu... po přečtení etikety jsem si uvědomil, že to co cítím jsou meruňky, vůně je velmi příjemná a vybízí k ochutnání.

Chuť: podle fotek etikety "for ladys", jsem si říkal, "to moc pálit nebude" zkusil jsem ochutnat rovnou celou lžíci, k mému překvapení, omáčka pálí silně, ale v porovnání s Moruga Mučíto zhruba třetinově, a  v porovnání s Jolokia Mučíto asi polovičně. Velmi příjemná je sladká chuť meruněk a ovoce, které pal jakoby maskuje, pal vydrží intenzivně asi minutu, ale doznívá lehce další 3-4 minuty. 

Další užívání:

Během 10-ti dnů jsem celou testovací dávku vypoužíval, protože stejně jako u předešlých omáček, mě chuť úplně dostala, je úplně jiná, než je člověk zvyklý u "komerčních omáček". Zkoušel jsem ji jako přísadu do několika pokrmů : například jsem do ní namarinoval krůtí maso ze stehen a po upečení ve mě evokovali chuť, podobnou, jako bych maso pekl na medu. Dále jsem ji zkoušel se sekanou, kde vynikl spíše pal. 
Výborně mi ladila k ovocnému salátu ( jablko, broskev, ananas), kde se pikantní chuť snoubila se šťavnatým a sladkým ovocem.
Nakonec jsem zkusil experiment, do meruňkového džemu jsem přidal asi půl lžičky omáčky a poté takto upravený džem přidal do bílého jogurtu, kupodivu vznikla zajímavá a chutná kombinace, kdy jogurt sice potlačuje pal, ale i tak je tam paprička Habanero cítit. Děkuji firmě seminka-chilli.cz, jsem mohl tuto omáčku otestovat, a rád si ji zakoupím, protože "vážně nemá chybu".

S pozdravem

Pavel Kesner

===


Dobrý den Vážený chilli týme,


se zpožděním, ale přece mám pro Vás stručné hodnocení nové omáčky Habanero Mučíto. (Rýmička jistý čas držela nadvládu nad mými chuťovými buňkami.)

Na tuhle chilli omáčku jsem se moc těšil, byl jsem zvědavý na kombinaci meruněk a chilli, takže velký dík za její zaslání. A měl jsem se proč těšit, je to geniální myšlenka spojovat pálivé s chutí ovoce. Omáčka krásně voní a po pozření jde nejdřív cítit sladkou chuť meruňkového pyré, to se mi hned vybavilo dětství, kdy mi máma na chleba občas mazala meruňkový džem. Po této sladké chviličce samozřejmě jako vždy začne nastupovat pálivost, ne velká, k mému překvapení příjemně pálivá. Takže označení na etiketě - For Ladies je na místě :). Nebudu zde rozebírat do jakých jídel se hodí či nehodí, sto lidí, sto chutí, tak ať si každý najde to své. Závěrem opravdu palec nahoru, tohle se moc povedlo a byl bych velmi rád, kdyby se Vaše omáčky ubíraly i tímto směrem. Mějte se co nejlíp a hodně zdaru v letošní chilli sezóně! :)

S pozdravem

Jiří Doležálek

 
===


Dobrý den,

posílám vám hodnocení omáčky habanero mučíto.
Překvapila mě svou nasládlou chutí (meruněk - dobrá volba :) a příjemnou pálivostí, která se hodí snad ke všem jídlum, aniž by přebila skutečnou chuť jídla. Pálivost je pro mě akorátní. Takže určení "for ladies" je trefné. Ikdyž pro mou přitelkyni, to zřejmě neplatí. S tou to máme naopak. Já jím for ladies a ona si pochutnává ve velkém na moruga mučito :)

hezky zbytek dne :)

S pozdravem

Hašlík Radek


===




Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek