Sladká chilli omáčka

Sladká chilli omáčka

  • Druh:Chilli omáčky
  • Pálivost:
  • Číslo produktu:408
  • Hlídací pes:Zapnout
  • Dostupnost:skladem
  • Cena s DPH:169 
ks

Související produkty

Vybírejte z úzce souvisejících produktů k Sladká chilli omáčka

 

Sweet chilli omáčka je populární kořenící omáčka, která má svůj původ v jihovýchodní Asii, konkrétně v Thajsku. Tato omáčka má sladko-kořenitou chuť a je oblíbená po celém světě díky své univerzálnosti a schopnosti oživit různá jídla.

Historie sweet chilli omáčky sahá do 20. století, kdy byla v Thajsku vyvinuta. Původně se vyráběla tradičním způsobem, a to ručním mletím čerstvých paprik a koření. Tato omáčka byla oblíbená v thajské kuchyni pro svou vyváženost sladkého a pikantního vkusu.

S postupem času se recept na sweet chilli omáčku začal šířit do dalších částí Asie a později i do západního světa. Její popularita se rozšířila díky mezinárodnímu cestování a vlivu thajských a asijských restaurací po celém světě.

V současné době existuje mnoho různých variant sweet chilli omáčky, a to v závislosti na regionu a přísadách, které jsou použity při její výrobě. Základní složkou jsou však červené chilli papričky, cukr, ocet, česnek a sůl. Některé recepty mohou obsahovat také ovoce, jako jsou ananas nebo manga, pro zvýraznění sladké chuti.

Díky své všestrannosti se sweet chilli omáčka stala oblíbenou součástí různých pokrmů. Je používána jako dip pro smažená jídla, jako marináda pro maso nebo zeleninu, a také jako dochucovadlo do omáček, polévek a salátů. Díky své pikantnosti dokáže dodat jídlu vzrušující a osvěžující chuťový zážitek.

Jelikož se stala oblíbenou po celém světě, můžeme ji nalézt v různých obchodech s potravinami ve skleničkách nebo lahvích. V některých kulturách se dokonce stala tak populární, že lidé si ji začali vyrábět i doma, aby si mohli upravit chuťové vlastnosti podle svých preferencí.

Celkově lze říci, že historie sweet chilli omáčky je zajímavým příběhem o tom, jak jednoduché regionální jídlo se stalo globálním fenoménem. Je to zřejmě díky svému lahodnému a vyváženému chuti, která oslovila mnoho lidí po celém světě a učinila sweet chilli omáčku nezbytnou součástí mnoha jídelníčků.



Složení: voda, třtinový cukr, chilli papričky 12%, rýžový ocet, cibule, paprika,himalajská sůl, rybí omáčka, česnek.zahuťovadlo tapiokový škrob, xantan.


Obsah: 200 g

Jemně pálivé. Není vhodné pro děti. Skladujte na chladném a suchém místě. Po otevření uchovávejte při teplotě 8°C.

Výrobce: Jiří Kosina, O. Číly 1547, Nová Paka, 50901. 


Novinky na e-mail

Přihlašte se pro odběr novinek